Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 7 april: Gott humör på börserna

  • Oljepriset föll på måndagen efter att investerare börjat tvivla på att Ryssland och Saudiarabien lyckas enas om att minska oljeproduktionen. I dag, tisdag, har hoppet dock återvänt, och priset stiger.
  • Globala aktier steg igår efter signaler om att coronautbrottet har stabiliserats något i de hårdast drabbade länderna.
  • S&P 500 och Dow Jones steg 5,6% respektive 5,7% igår.
  • Stockholmsbörsen var på gott humör, och steg över 4% på måndagen. OMXSPI slutade dagen på plus 4,1% medan OMXS30 ökade 4,0%.
  • Den danska regeringen meddelade att de vill börja lätta på några av coronarestriktionerna efter påsk, förutsatt att antalet smittade inte ökar markant. De kommer i så fall att öppna förskolor och grundskolor för barn upp till 11 år. Danmarks gränser förblir stängda och förbudet mot folksamlingar på över tio personer kommer att vara kvar. 

Status för SKAGENs fonder

  • Med lite lugnare marknader är aktiviteten mindre i våra fonder. Inga större förändringar.
  • Förvaltarna fortsätter att positionera portföljerna för att hantera nedsidesrisker, och samtidigt förbereda dem för en uppgång.
  • Några intressanta bolag med starka balansräkningar har kommit upp, däribland bolag med stor andel kontanter eller låg skuldsättning.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up