Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 7 april: Gott humör på börserna

  • Oljepriset föll på måndagen efter att investerare börjat tvivla på att Ryssland och Saudiarabien lyckas enas om att minska oljeproduktionen. I dag, tisdag, har hoppet dock återvänt, och priset stiger.
  • Globala aktier steg igår efter signaler om att coronautbrottet har stabiliserats något i de hårdast drabbade länderna.
  • S&P 500 och Dow Jones steg 5,6% respektive 5,7% igår.
  • Stockholmsbörsen var på gott humör, och steg över 4% på måndagen. OMXSPI slutade dagen på plus 4,1% medan OMXS30 ökade 4,0%.
  • Den danska regeringen meddelade att de vill börja lätta på några av coronarestriktionerna efter påsk, förutsatt att antalet smittade inte ökar markant. De kommer i så fall att öppna förskolor och grundskolor för barn upp till 11 år. Danmarks gränser förblir stängda och förbudet mot folksamlingar på över tio personer kommer att vara kvar. 

Status för SKAGENs fonder

  • Med lite lugnare marknader är aktiviteten mindre i våra fonder. Inga större förändringar.
  • Förvaltarna fortsätter att positionera portföljerna för att hantera nedsidesrisker, och samtidigt förbereda dem för en uppgång.
  • Några intressanta bolag med starka balansräkningar har kommit upp, däribland bolag med stor andel kontanter eller låg skuldsättning.

 

Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up