Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Avkastning sedan 1993

Sunt förnuft - alltid

I 30 år har SKAGEN Fonder levererat avkastning till våra kunder.

För oss betyder det god personlig service, öppen och ärlig kommunikation och användarvänliga lösningar.

Idag förvaltar vi fem spännande globala aktiefonder med tillgång till de mest spännande aktiemarknaderna världen har att erbjuda. Värdeförvaltning är fortfarande vår kärnverksamhet, och behöver du hjälp står våra erfarna och professionella kapitalförvaltare redo att svara på dina frågor – helt kostnadsfritt.

Kapitalförvaltning i SKAGEN har alltid handlat om det som är viktigast för oss: att hjälpa våra kunder att hitta den bästa vägen framåt.

Från och med november 2023 är SKAGEN Fonder en del av Storebrand Asset Management, men förvaltas av samma portföljteam och kunderna följs upp av erfarna SKAGEN-rådgivare.

Siffran visar totalavkastningen för alla andelsklasser för fonderna SKAGEN Global, SKAGEN Kon-Tiki, SKAGEN m2, SKAGEN Focus och SKAGEN Vekst sedan fondernas start. SKAGEN Globals jämförelseindex är MSCI AC. Årlig genomsnittlig avkastning sedan starten (1997-08-07) är 14,24 % mot index på 6,75 %. SKAGEN Kon-Tikis jämförelseindex är MSCI Emerging Markets. Den årliga genomsnittliga avkastningen sedan starten (2002-04-05) är 11,15 % mot index på 7,71 %. SKAGEN m2:s jämförelseindex är MSCI All Country World Index Real Estate IMI. Den årliga genomsnittliga avkastningen sedan starten (2012-10-31) är 7,24 % mot index på 5,98 %. SKAGEN Focus jämförelseindex är MSCI All Country World Index. Den årliga genomsnittliga avkastningen sedan starten (2015-05-26) är 7,96 % mot index på 10,52 %. SKAGEN Veksts jämförelseindex är MSCI Nordic/MSCI AC ex. Nordic. Den årliga genomsnittliga avkastningen sedan starten (1993-12-01) är 12,94 % mot index på 10,25 %. Alla siffror i svenska kronor och efter kostnader, per 27/06/2023.

Tim Warrington

Timothy Warrington:

SKAGEN de kommande 30 åren

I SKAGEN har vi förmånen att ha kunniga och engagerade kunder. Det är en del av hemligheten bakom 30 framgångsrika år i en bransch i kontinuerlig utveckling.

BörsenSKAGEN 30 år
Samsung Electronics: En långsiktig framgång
den 5 juli 2023

Samsung är en av SKAGENs äldsta och mest framgångsrika investeringar.

Aktiv förvaltningSKAGEN 30 årAktiefonder
Några aktiva förvaltare är mer aktiva än andra – lyckligtvis!
den 3 juli 2023

Diskussionen om aktiv vs passiv förvaltning är evigt ung. Men de mest framgångsrika bland de aktiva ...

SKAGEN 30 år
Ett avgörande möte
den 3 maj 2023

Som ung man tog John S. Bjerga mod till sig och knacka på dörren till SKAGEN-grundaren. Det blev ...

SKAGEN 30 årSpara i fonder
- Jag har lärt mig mycket av SKAGEN
den 25 april 2023

Roar Bolstad har gjort det mesta rätt. I snart 30 år har han sparat i SKAGENs aktiefonder och har ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up