Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 6 april: Hopp om färre smittade fick börserna att stiga

  • Förra veckan slutade Stockholmsbörsen på minus efter att ha vänt ner igen på fredagen.
  • S&P 500 och Dow Jones föll båda runt 2% i fredags.
  • Oljepriset fortsätter neråt. Nu kommer tvivel om Saudiarabiens och Rysslands förmåga att komma överens om att begränsa produktionen för att få upp oljepriset.
  • I fredags eftermiddag publicerades den månatliga lönestatistiken i USA. Siffrorna var betydligt sämre än befarat, jämfört med Bloombergs prognos.
  • Tjänste-PMI och ISM (ett index över inköpschefers syn på affärsklimatet) från USA släpptes också i fredags. PMI ligger på 40, medan ISM slutade på 52,5, väl över förväntan. Detta är oväntat och beror på den ovanliga situationen. I vanliga fall när företag har svårt att få  leverans av varor, beror det på en stark efterfrågan, och detta får indexet att stiga.
  • Underliggande index för affärsaktivitet föll till 48 från 57,8 i februari, den lägsta nivån sedan juli 2009.
  • Index för sysselsättning i tjänstesektorn föll till 47 från 55,6 i februari.
  • Överlag pekar siffrorna på en brant nedgång i ekonomisk aktivitet.

Status för SKAGENs fonder

  • Inga större förändringar.
  • Fonderna förbereder för portföljbolagens kvartalsrapportering efter påsk.

Hör av dig till oss med dina frågor om fondsparande

Vi är på plats alla vardagar och svarar på dina frågor om sparande och fondplaceringar. 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up