Till innehåll på sidan
Placera i fonder chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right
2 min lästid

Marknadsuppdatering 31 mars: möjlig ljusglimt i Kina

 • Stockholmsbörsen hade en kortvarig uppgång på måndagen och föll sedan i likhet med de större europeiska börserna, och slutade dagen strax över nollstrecket.
 • Dow Jones och S&P 500 var upp 3,3% respektive 3,4%. Detta kan sägas vara ett svar på Donald Trumps förlängning av påbudet om social distansiering och att hålla sig hemma.
 • Oljepriset sjönk till lägsta nivån sedan 2002 och stängde på 22,8 dollar per fat. Hittills har det sett bättre ut på tisdagen.
 • För första gången på ett tag nu, kommer positiva ekonomiska nyheter. Kinesiska bolag har ökat aktiviteten under månaden, och börjar återhämta sig efter nedsläckningen i spåren av covid-19. Kinas kombinerade inköpschefsindex, som mäter aktiviteten i industrin och tjänstesektorn, ökade till 53 från rekordlåga 28,9 i februari. Det är starkare än beräknat och lyfter PMI över 50-gränsen, vilket indikerar tillväxt. Våda nyckelsekorerna för ekonomin steg:
  -Industriindex: Steg till 52 i mars, från 35,7 i februari
  -Tjänsteindex: Steg till 52,3 I mars, från 29,6 i februari
 • Det är dock för tidigt att ropa hej. Återhämtningen kan bero på den extrema nedgången I februari, och PMI är "mjuk" data som kommer från bolagens egna rapportering.

Status för SKAGENs fonder

 • Inga större förändringar.
 • Alla fonder fortsätter att ha hög kontanandel alternativt hög likviditet i portföljerna.
keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.