Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 31 mars: möjlig ljusglimt i Kina

 • Stockholmsbörsen hade en kortvarig uppgång på måndagen och föll sedan i likhet med de större europeiska börserna, och slutade dagen strax över nollstrecket.
 • Dow Jones och S&P 500 var upp 3,3% respektive 3,4%. Detta kan sägas vara ett svar på Donald Trumps förlängning av påbudet om social distansiering och att hålla sig hemma.
 • Oljepriset sjönk till lägsta nivån sedan 2002 och stängde på 22,8 dollar per fat. Hittills har det sett bättre ut på tisdagen.
 • För första gången på ett tag nu, kommer positiva ekonomiska nyheter. Kinesiska bolag har ökat aktiviteten under månaden, och börjar återhämta sig efter nedsläckningen i spåren av covid-19. Kinas kombinerade inköpschefsindex, som mäter aktiviteten i industrin och tjänstesektorn, ökade till 53 från rekordlåga 28,9 i februari. Det är starkare än beräknat och lyfter PMI över 50-gränsen, vilket indikerar tillväxt. Våda nyckelsekorerna för ekonomin steg:
  -Industriindex: Steg till 52 i mars, från 35,7 i februari
  -Tjänsteindex: Steg till 52,3 I mars, från 29,6 i februari
 • Det är dock för tidigt att ropa hej. Återhämtningen kan bero på den extrema nedgången I februari, och PMI är "mjuk" data som kommer från bolagens egna rapportering.

Status för SKAGENs fonder

 • Inga större förändringar.
 • Alla fonder fortsätter att ha hög kontanandel alternativt hög likviditet i portföljerna.
Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter från SKAGEN och få regelbundna uppdateringar om fonderna och marknaderna under coronaoron.

Läs mer arrow_right_alt
Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up