Till innehåll på sidan
Placera i fonder chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right
2 min lästid

Marknadsuppdatering 30 mars: Fortsatt fallande oljepris

  • Efter en historisk uppgång under tre dagar i förra veckan, stängde S&P 500 och Dow Jones ner 3,37% respektive 4,06% i fredags. Kurserna föll kraftigt efter en markant ökning av fallen av Covid-19 i USA.
  • Stockholmsbörsen har inlett veckan upp 0,50% (kl 15.00) och övriga europeiska börser runt 1% ner. 
  • För femte veckan i rad fortsätter oljepriset att falla. Priset sjönk mer än 6% över helgen och imorse ytterligare 2% ner. Många analytiker menar nu att oljepriset kommer att fortsätta falla på grund av låg sannolikhet för en överenskommelse om minskad produktion mellan Saudiarabien och Ryssland. Saudiarabien fortsätter att flöda in olja i marknaden i ett läge där efterfrågan fallit kraftigt. Relationerna mellan de båda ländernas ledare, Mohammad bin Salman och Vladimir Putin, rapporteras vara mycket frostigt.
  • Diagrammet nedan visar en prognos för USA:s BNP för andra kvartalet, gjord av de största bankerna. Variationen mellan de olika scenariorna är stor:  Morgan Stanley har den mest  pessimistiska med en prognos på -30%. Medianen är -12%.

q2.png

Status för SKAGENs fonder

Något lugnare marknader har gett portföljförvaltarna tillfälle att fokusera på bolagens rapportering och dialog med bolagsledningar.

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.