Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 3 april: Stigande oljepris gav ljusglimt

  • Oljepriset steg med över 20% igår, delvis på grund av president Donald Trumps tweet om att han varit i kontakt med "sin vän" kronprinsen av Saudiarabien, som talat med Rysslands president. Trump förväntar sig att det ska komma ett tillkännagivande om at minska oljeproduktionen med 10 miljoner fat eller mer per dag. Samtidigt har Saudiarabien kallat till ett brådskande möte med OPEC och dess allierade.

  • I takt med nedstängningar världen över för att dämpa coronautbrottet, har arbetslösheten exploderat, och miljoner människor behöver nu understöd.

  • Enbart i USA ansökte 6,6 miljoner om stöd förra veckan, och ytterligare 2,9 miljoner väntas.

  • Cirka 4 miljoner franska arbetstagare har ansökt om understöd de senaste två veckorna (1/5 av de anställda i den franska tjänstesektorn har permitterats), 800 000 förlorade jobbet i Spanien förra månaden och 1 miljon har sökt arbetslöshetsunderstöd i Storbritannien. I Norge är arbetslösheten den högsta sedan andra världskriget, med 10,7%.

  • I Sverige kommer arbetslösheten att landa på nå 9% under 2020, enligt finansdepartementets senaste prognos.

  • PMI-siffror för Europa och Kina har nu släppts. Europa är som förväntat mycket svagt. Italien slutade på 17,4 jämfört med förväntade 22,5. Tyskland har de minst dåliga siffrorna, 31,7.

  • Euroområdet som helhet ligger på 26,4 med Tyskland och Frankrike är i täten. Italien och Spanien hamnar längre ner på listan, vilket var förväntat eftersom de har drabbats hårdast av alla europeiska länder.

  • För Kina ligger den officiella PMI (CLFP) över 50 och visar en tydlig V-formad återhämtning. Å andra sidan, ligger Markit PMI på 43, vilket indikerar en mer U-formad kurva.
Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter från SKAGEN och få regelbundna uppdateringar om fonderna och marknaderna under coronaoron.

Läs mer arrow_right_alt

 

Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up