Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 3 april: Stigande oljepris gav ljusglimt

  • Oljepriset steg med över 20% igår, delvis på grund av president Donald Trumps tweet om att han varit i kontakt med "sin vän" kronprinsen av Saudiarabien, som talat med Rysslands president. Trump förväntar sig att det ska komma ett tillkännagivande om at minska oljeproduktionen med 10 miljoner fat eller mer per dag. Samtidigt har Saudiarabien kallat till ett brådskande möte med OPEC och dess allierade.

  • I takt med nedstängningar världen över för att dämpa coronautbrottet, har arbetslösheten exploderat, och miljoner människor behöver nu understöd.

  • Enbart i USA ansökte 6,6 miljoner om stöd förra veckan, och ytterligare 2,9 miljoner väntas.

  • Cirka 4 miljoner franska arbetstagare har ansökt om understöd de senaste två veckorna (1/5 av de anställda i den franska tjänstesektorn har permitterats), 800 000 förlorade jobbet i Spanien förra månaden och 1 miljon har sökt arbetslöshetsunderstöd i Storbritannien. I Norge är arbetslösheten den högsta sedan andra världskriget, med 10,7%.

  • I Sverige kommer arbetslösheten att landa på nå 9% under 2020, enligt finansdepartementets senaste prognos.

  • PMI-siffror för Europa och Kina har nu släppts. Europa är som förväntat mycket svagt. Italien slutade på 17,4 jämfört med förväntade 22,5. Tyskland har de minst dåliga siffrorna, 31,7.

  • Euroområdet som helhet ligger på 26,4 med Tyskland och Frankrike är i täten. Italien och Spanien hamnar längre ner på listan, vilket var förväntat eftersom de har drabbats hårdast av alla europeiska länder.

  • För Kina ligger den officiella PMI (CLFP) över 50 och visar en tydlig V-formad återhämtning. Å andra sidan, ligger Markit PMI på 43, vilket indikerar en mer U-formad kurva.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up