Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 25 mars: Bästa dagen sedan finanskrisen

  • Aktiemarknaderna hade den bästa dagen sedan finanskrisen, med en kraftig rekyl och steg med på 9,4 resp. 11,4 procent för S&P och Dow Jones.
  • Stockholmsbörsen vände upp efter måndagens ras, och steg med 7,1 procent.
  • Igår kväll svensk tid kom Vita Huset och senaten överens om ett räddningspaket på 2 biljoner dollar. Nu väntar först ett godkännande av kongressen och därefter behöver president Trump skriva under.
  • Räddningspaketet kommer att ge många amerikaner pengar i fickan, öka arbetslöshetsförsäkringen, ge små och mellanstora företag flera miljarder i lån och tillföra extra resurser till vården.
  • De långa räntorna rörde sig obetydligt, medan de flesta valutor steg mot dollarn.
  • I går eftermiddags kom de preliminära PMI-siffrorna från USA. Tillverkningsindustrin ser ut att ha stått emot nedgången väl med 49,2 (jämfört med förväntningarna på 43,5) men tjänstesektorn har fallit kraftigt till 39,1 (förväntat 42). Detta tyder på en djup recession i den stora tjänstesektorn i amerikansk ekonomi.pmi manufacture usa.pngpmi usa.png

Status för SKAGENs fonder

  • Likviditeteten i alla fonder är mycket god.
  • Portföljförvaltarna är fortsatt positiva.

 

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter från SKAGEN och få regelbundna uppdateringar om fonderna och marknaderna under coronaoron.

Läs mer arrow_right_alt
Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up