Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 24 mars: dragkamp om stödpaket

 • Måndagen avslutades med att S&P 500 var ner nästan tre procent efter en volatil handelsdag.
 • Stockholmsbörsen hade en mycket svag utveckling för tredje måndagen i rad men steg under tisdagen.
 • I går meddelade Fed nya och mer omfattande åtgärder för att stödja ekonomin, inklusive obegränsade kvantitativa lättnader och flera nya finansieringsfaciliteter. För första gången köper Fed också företagsobligationer utöver statsobligationer och fastighetslånssäkrade obligationer.
 • Det blev ingen överenskommelse i den amerikanska senaten om förslaget på stimulanspaketet på 2 biljoner dollar. För andra dagen blockerade demokraterna paketet, och insisterade på strängare gränser för hur stora företag får använda räddningsfonder . Det finns indikationer på att en överenskommelse närmar sig.
 • Trots massiva åtgärder från Fed, var marknaden besviken över bristen på överenskommelse angående det amerikanska stimulanspaketet och slutade ner.
 • Fed och de andra centralbankerna genomför massiva åtgärder för att säkra kreditmarknaderna, men marknaderna vill se åtgärder som stimulerar ekonomierna.
 • Volatiliteten för den nporska kronan fortsätter trots Norges Banks meddelande att de kommer att ingripa genom att stödköpa valutan när de anser det nödvändigt. Rörelserna över dagen var enorma i går.
 • I morse kom de första indikatorerna på utsikterna för den europeiska ekonomin med de preliminära PMI:erna för Frankrike, Tyskland och euroområdet. Alla indikatorer är kraftigt nedåt.
 • Siffrorna kopplade till tjänstesektorn är de lägsta som någonsin registrerats. Frankrike 29, Tyskland 34 och euroområdet 28,4. Kom ihåg att siffror över 50 visar på tillväxt, så detta pekar på en mycket djup lågkonjunktur inom tjänstesektorn.

Status för SKAGENs fonder:

 • Alla fonder har god likviditet.
 • Alla fonder (utom SKAGEN Global) var rätt så aktiva under måndagen. 

 

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter från SKAGEN och få regelbundna uppdateringar om fonderna och marknaderna under coronaoron.

Läs mer arrow_right_alt
Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up