Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 20 mars: Något lugnare marknader

  • Under torsdagen var marknaderna mindre upprörda.
  • I Sverige har Riksbanken behållit reporäntan på noll procent men lovat 500 miljarder kronor  till bankerna, och lanserat massiva stödköp av obligationer för 300 miljarder kronor fram till årsskiftet.
  • Norges Bank har annonserat flera stimulansåtgärder för att förbättra likviditeten i marknaderna och utsikterna för norsk ekonomi.
  • För första gången sedan 1997 ingrep Norges Bank i valutamarknaden och stödköpte norska kronor för att minska pressen på den egna valutan. 
  • Fed har upprättat särskilda swaplinor med flera länder för att säkerställa tillgången på dollarn, som är central i världshandeln och utländska bankers finansiering.
  • Bank of England har också lanserat kraftiga stimulanspaket och har sänkt styrräntan med 15 punkter till 0,1 procent.

Status för SKAGENs fonder

  • God kommunikation mellan fonderna och samarbete om investeringsmöjligheter. Förvaltarna delar kunskap och analyser om bolag och sektorer.
  • Det är viktigt att inte fokusera för mycket på turbulensen i marknaden.
  • Förvaltarna fortsätter att justera portföljerna allteftersom nya möjligheter dyker upp.  

PS: Som långsiktiga investerare har vi sett både upp- och nedgångar många gånger tidigare. Marknaderna har alltid stigit igen efter perioder med oro och börsfall, så tålamod är avgörande.  Hör gärna av dig till oss om du vill diskutera sparande eller har frågor om dina fonder!

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nyheter från SKAGEN och få regelbundna uppdateringar om fonderna och marknaderna under coronaoron.

Läs mer arrow_right_alt
Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up