Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 20 mars: Något lugnare marknader

  • Under torsdagen var marknaderna mindre upprörda.
  • I Sverige har Riksbanken behållit reporäntan på noll procent men lovat 500 miljarder kronor  till bankerna, och lanserat massiva stödköp av obligationer för 300 miljarder kronor fram till årsskiftet.
  • Norges Bank har annonserat flera stimulansåtgärder för att förbättra likviditeten i marknaderna och utsikterna för norsk ekonomi.
  • För första gången sedan 1997 ingrep Norges Bank i valutamarknaden och stödköpte norska kronor för att minska pressen på den egna valutan. 
  • Fed har upprättat särskilda swaplinor med flera länder för att säkerställa tillgången på dollarn, som är central i världshandeln och utländska bankers finansiering.
  • Bank of England har också lanserat kraftiga stimulanspaket och har sänkt styrräntan med 15 punkter till 0,1 procent.

Status för SKAGENs fonder

  • God kommunikation mellan fonderna och samarbete om investeringsmöjligheter. Förvaltarna delar kunskap och analyser om bolag och sektorer.
  • Det är viktigt att inte fokusera för mycket på turbulensen i marknaden.
  • Förvaltarna fortsätter att justera portföljerna allteftersom nya möjligheter dyker upp.  

PS: Som långsiktiga investerare har vi sett både upp- och nedgångar många gånger tidigare. Marknaderna har alltid stigit igen efter perioder med oro och börsfall, så tålamod är avgörande.  Hör gärna av dig till oss om du vill diskutera sparande eller har frågor om dina fonder!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up