Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 18 mars: Räcker åtgärderna?

  • De kraftiga marknadssvängningarna fortsatte under tisdagen. Vid ett tillfälle steg dollar nästan två procent mot euron, vilket är ovanligt – ett tecken på en stressad marknad där alla vill försäkra sig om att ha tillräckligt med dollar.
  • Fed vidtog nya, kraftfulla åtgärder igår för att marknaderna ska fortsätta fungera, och återanvände verktyg från finanskrisen:
    • De återlanserade kreditmöjligheten "Primary Dealer Credit Facility " för att ge 24 banker tillgång till kortfristiga lån mot obilgationer och aktier. De senare blir med andra ord ett slags kontanter som pant.
    • Fed kommer också att införa en finansieringsfacilitet för att ge lån till amerikanska bolag och bidra till bättre likviditet i den 1,1 biljoner dollar stora marknaden för korta företagsobligationer. Amerikanska förtag använder dett slags värdepapper för att finansiera sin dagliga verksamhet och lönebetalningar.
  • Flera regeringar, däribland den Svenska, lägger nu fram stödpaket.
  • President Trump har lovat 1 000 miljarder dollar, fem procent av USA:s BNP, i stöd. Förslaget är också att ge 1000 dollar till alla medborgare. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, lovar ännu mer pengar per person, 350 miljarder pund. Alla G7-länder har tagit fram liknande stödåtgärder.  

Status för SKAGENs fonder

  • Fonderna använder den tillgängliga likviditeten till att investera i kvalitetsbolag på "rea".
  • Mindre justeringar görs i portföljerna. 

 

PS: Som långsiktiga investerare har vi upplevt marknadens upp-och nedgångar många gånger tidigare. Marknaderna har alltid gått upp igen efter ett tag, så tålamod är avgörande.Om du har frågor om dina fonder, är du alltid välkommen att ringa oss!

Kontakta oss

Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up