Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 17 mars: Fler åtgärder på väg

  • Den amerikanska centralbanken sänkte sina styrräntor till nära noll under måndagen, vilket inte räckte för att lugna nervösa investerare. Dessutom lovade de att stödköpa värdepapper för 700 miljarder dollar. Trots dessa åtgärder blev måndagen ännu en dag med kraftiga nedgångar på aktiemarknaden.
  • I Stockholm stängde börsens breda index upp närmare två procent på tisdagen.
  • Dessutom har ett antal ledare runt om i världen beslutat delvis nedstängning sina länder.
  • Under måndag eftermiddag höll ledare i G7-länderna ett möte där de tillkännagav att de skulle göra "vad som behövs" (med hänvisning till den tidigare EC-chefen Mario Draghis uttalande under eurokrisen 2012: Centralbanken lovade då att göra ”vad som än krävs” för att rädda den europeiska valutan från undergång) för att säkra en global respons genom ett närmare samarbete och samordning av åtgärder. Så länge det bara är ord och ingen handling är det svårt att se hur detta kan återställa förtroendet i marknaderna.
  • De asiatiska marknaderna steg under natten. S&P Futures ser positivt ut efter att Trump-administrationen bett republikanerna i senaten att godkänna ett lagförslag som ska hjälpa USA hantera de ekonomiska problemen i samband med pandemin.
  • Det verkar som att marknaderna vill försäkra sig om att regeringar lägger pengar på bordet och gör vad som är nödvändigt för att förhindra en djup lågkonjunktur. På utvecklade marknader är det inte mycket mer penningpolitiken kan göra, och därför måste regeringar ingripa. Även om styrräntorna är mycket nära de lägsta nivåerna är andra åtgärder för att säkra likviditet på marknaden och bankutlåning viktiga.
  • Effektiva räntor i fonderna, och det kan innebära bättre avkastning i framtiden.

Sammanfattning av fonderna

  • Alla SKAGEN-fonder följer marknadsutvecklingen noga. Detta gör det möjligt för förvaltare att göra långsiktiga val som är i kundens bästa intresse.
  • Några av förvaltarna tittar på möjligheten att köpa in sig i mer defensiva aktier som inte påverkas lika mycket av den ekonomiska utvecklingen i syfte att stabilisera fonderna.

 

PS: Som långsiktiga investerare har vi upplevt marknadens upp-och nedgångar många gånger tidigare. Marknaderna har alltid gått upp igen efter ett tag, så tålamod är avgörande.Om du har frågor om dina fonder, är du alltid välkommen att ringa oss!

Kontakta oss

Coronavirus

Marknaderna i november: Tillväxten varade nästan hela månaden

Den starka tillväxten på de globala aktiemarknaderna präglade stora delar av november, tills en ny ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Coronavirus

Ett märkligt år går mot sitt slut

Vad har vi lärt oss av det speciella året 2020? Pandemin har påmint oss om hur sårbara vi är, men ...

VD-uppdatering: En berättelse om eld och is

Mitt i den eskalerande klimatkrisen är det på sin plats att titta på SKAGENs roll i att bidra till ...

Grön återhämtning utan jobb?

Varför arbetets natur spelar roll för en hållbar framtid.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up