Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 1 april: Ett historiskt kvartal

den 1 april 2020
 • Stockholmsbörsen steg på tisdagen, för andra dagen i rad. Det breda indexet OMXSPI var upp 2,7% och storbolagsindex 2,3%. Sedan årsskiftet har OMXS30 dock fallit med 16,3% och breda index med 18,4%.
 • Amerikanska aktier avslutade kvartalet ner 20%. I går var S&P 500 och Dow Jones ner 1,6% respektive 1,8%.
 • Färska PMI-siffror visar en tvär inbromsning för svensk tillverkningsindustri. Även Euroområdets industri-PMI föll brant i mars. I Kina däremot steg både den officiella och Markit PMI. Siffrorna tyder på en recession på flera håll, med undantag för Nederländerna, Kina och Taiwan.
 • Några nyckeltal för kvartalet, jämfört med finanskrisen:
  -kontinental-Europas industri är försvagad, och som väntat är Italien mest drabbat. Nivåerna är ännu inte så låga som under finanskrisen, utan i linje med den europeiska skuldkrisen.
  -Storbritannien klarar sig relativt bra hittills.
  -Sverige och Norge faller brant till de lägsta nivåerna sedan finanskrisen.
  -Ljusglimt i Kina. Markit PMI är på 50,1 och den officiella på 52.
  -Asien utanför Kina faller, och Vietnam, Sydkorea och Indonesien faller mest (siffrorna för Indien är ännu inte offentliga).
  -Siffror för USA och Sydamerika kommer senare idag.
  -Siffror för tjänstesektorn förväntas vara lägre och kommer i veckan.

Kontakta oss

Vi är på plats, redo att svara på dina frågor om fonder och sparande. Ring eller maila till oss.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up