Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Nyårskonferensen 2021

Årets talare var bästsäljande författaren Michael Lewis (The Big Short, Moneyball, Liar's Poker), ”Den svarta svanens” fader Nassim Taleb, Citis globala chefekonom Dr Catherine L Mann med flera världsstjärnor inom ekonomi, globalisering, investeringar, riskanalys och hållbarhet.Nobelpristagare, innovatörer, akademiker, filosofer och entreprenörer. SKAGEN Fonders Nyårskonferens har sedan 2004 attraherat många kända – och ännu inte så kända – namn inom ekonomi och andra områden.

Nyårskonferensen äger vanligtvis rum under tre dagar i följd med talare och publik på plats i Oslo, Köpenhamn och Stockholm. 2021 introducerar vi för första gången ett livesänt digitalt event med föredragshållare och deltagare lokaliserade på olika håll runtom i världen. Följ oss och årets färgsprakande talare i direktsändning den 12 januari!

Årets tema är Investment risks and opportunities – what lies ahead?

Konferensen är kostnadsfri men kräver anmälan.

#skagenconference

Nyårskonferensen logotyp

Talare 2021

Årets talare var:

Nyårskonferensen
Eliot Higgins: Open-source data kan bekämpa Putins propaganda
den 9 mars 2023

Eliot Higgins är grundaren av Bellingcat, en utredningsgrupp som använder sig av öppna källor på internet, som menar att open-source data är ett viktigt verktyg i kampen mot rysk propaganda.

Nyårskonferensen
Aswath Damodaran: Osäkerhet är en fördel för aktiva förvaltare
den 9 mars 2023

På SKAGEN Fonders Nyårskonferens 2023 förklarade finansprofessorn och värderingsgurun Aswath ...

Nyårskonferensen
Rysslandsexperten Fiona Hill: Sanningen bakom det politiska spelet
den 7 februari 2023

Fiona Hill, geopolitisk expert och tidigare säkerhetsrådgivare i Vita Huset, talade på SKAGEN ...

Nyårskonferensen
Mohamed El-Erian: En fragmenterad värld behöver aktiv förvaltning
den 6 februari 2023

Aktiv förvaltning är svaret på många av de problem som investerare kommer att uppleva i framtiden, ...

NyårskonferensenTillväxtmarknader
Goda utsikter på tillväxtmarknaderna
den 24 januari 2023

Man måste våga vara konträr och leta efter de riktigt bra aktiefynden. Det är där de stora ...

AktiemarknadenNyårskonferensenAktiv förvaltning
Bland Skuggliljor och Stormhattar
den 20 januari 2023

När värdeförvaltaren Jonas Edholm fick höra att «de mest intressanta växterna lever och växer upp i ...

Lång historia

Den första Nyårskonferensen ägde rum i Oslo i januari 2004. Förebilden var en konferens riktad till oljebranschen. I Sverige har vi hållt konferensen sedan 2006.

Startar debatt

Flera av Nyårskonferensens talare har satt igång en debatt. Däribland nobelpristagarna Paul Krugman och Robert Shiller som deltog 2014 resp. 2012.

Fem länder

Nyårskonferensen har ägt rum i flera europeiska huvudstäder: Oslo, Stockholm, Köpenhamn, London och Amsterdam.

Olika åsikter

Talarna har många gånger gett uttryck för radikalt olika åsikter under konferensen – både sinsemellan och i förhållande till SKAGENs förvaltare. Det tycker vi är bra.

Nyårskonferensen är en ledande skandinavisk finanskonferens i januari varje år, och som främst riktar sig till institutionella investerare. Vill du veta mer om Nyårskonferensen? Hör av dig till Kundservice på tel 0200-11 22 60, kundservice@skagenfonder.se.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up