Till innehåll på sidan
Placera i fonder chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Mike Berners-Lee är en ledande brittisk expert på hållbarhet och på hur vi kan möta vår tids största utmaningar. 

Han är grundare av Small World Consulting, en konsultfirma med koppling till Lancaster University, som är ledande inom arbetet med leveranskedjors avtryck och utveckling. Small World arbetar med organisationer av alla storlekar och i alla branscher, från några av världens techgiganter till små och medelstora företag. Berners-Lee undervisar vid Lancaster University, där han forskar och hållbara livsmedelssystem och koldioxitavtryck. Han är en flitigt anlitad talare och intervjuas ofta i media om hållbarhets- och klimatfrågor. Nyligen var han med i dokumentären Climate Change: The Facts tillsammans med Sir David Attenborough.

Han har också skrivit tre böcker. Den senaste, There Is No Planet B: A Handbook for the Make or Break Years är en handfast och övergripande guide till vår tids största utmaningar, riktad till såväl privatpersoner, företag och politiker. 

Hans första bok, How Bad Are Bananas? The Carbon Footprint of Everything, kom i ny utgåva 2020.

Tillsammans med Duncan Clark har Berners-Lee också skrivit The Burning Question, om klimatförändringar och vilken blandning av politik, ekonomi, psykologi och teknik som krävs för att ta sig an problemen. Al Gore beskrev boken som “Fascinating, important and highly recommended”.

Mike Berners-Lee har bland annat examen i Fysik från Oxford University och en master i Organisationsutveckling från Sheffield Hallam University.

 

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.