Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

3 min lästid

SKAGEN Focus vinner Lipper Fund Awards

SKAGEN har återigen vunnit det prestigefyllda Lipper Fund Awards för enastående fondprestationer. Även i år är det SKAGEN Focus, som huvudsakligen investerar i small- och mid cap-bolag världen över, som har tilldelats utmärkelsen «Bästa globala aktiefond för små och medelstora bolag över fem år» i både Tyskland och Norden:

  • LSEG Lipper Fund Awards Tyskland 2024: Vinnare SKAGEN Focus: Bästa Globala Aktiefond inom små & medelstora bolag över fem år.
  • LSEG Lipper Fund Awards Norden 2024: Vinnare SKAGEN Focus: Bästa Globala Aktiefond inom små & medelstora bolag över fem år.

Fonden har förvaltats av Jonas Edholm och David Harris sedan starten 2015. LSEG Lipper Fund Awards lyfter fram fonder och fondbolag för deras konsekvent starka riskjusterade avkastning över tre, fem och tio år i relation till jämförbara fonder. Baserat på Lippers kvantitativa metodik innebär utmärkelserna en oberoende bedömning av fondprestationer i över tre decennier.

-Priserna är ett erkännande av att det lönar sig att skilja sig från mängden, och hur det att investera konträrt kan ge enastående resultat över tid. Årets utmärkelser bygger vidare på priserna under förra året, när vi vann liknande priser i Storbritannien och Nederländerna över tre år. Vi tror dock att det bästa ligger framför oss och att den senaste börsuppgången snart breder ut sig till tidigare ignorerade small- och mid cap-aktier. Det är dags att gräva där man står, säger Jonas Edholm, ansvarig portföljförvaltare för SKAGEN Focus.

Hans kollega och medförvaltare, David Harris, kommenterade ytterligare:

-De närmast kataklysmiska förhållandena på den globala aktiemarknaden under de senaste fem åren har skapat en volatil investeringsmiljö som har gett många lönsamma investeringsmöjligheter för den som har ett brett investeringsperspektiv. Detta gäller inte misnt för konträra och värdebaserade investerare som oss.

Tom Roseen, chef för Lipper Global Research på LSEG Lipper, tillade:

-LSEG Lipper Fund Awards 2024 hyllar fondförvaltare som framgångsrikt har navigerat investerare genom en pandemi, mild recession, krig, hög inflation och betydande ingripanden från centralbankerna under en av de mest turbulenta perioderna på marknaderna de senaste decennierna. Pristagarna, som SKAGEN Focus, har levererat meravkastning och stabilitet till investerarnas portföljer trots omfattande globala marknadsstörningar.

 

 

Viktig information: LSEG Lipper Fund Awards, som delas ut årligen, framhäver fonder och fondbolag som har utmärkt sig genom att leverera konsekvent stark riskjusterad avkastning i relation till jämförbara fonder. LSEG Lipper Fund Awards baseras på Lipper Leader for Consistent Return-betyget, som är ett objektivt, kvantitativt, riskjusterat prestandamått beräknat över 36, 60 och 120 månader. Fonden med det högsta Lipper Leader for Consistent Return (Effective Return)-värdet i varje berättigad klassificering vinner LSEG Lipper Fund Award. För mer information, se lipperfundawards.com. Även om LSEG Lipper anstränger sig för att garantera noggrannheten i de data som används för att beräkna utmärkelserna, kan exaktheten inte garanteras.

Priser och utmärkelser

SKAGEN utsedd till Årets Fondbolag 2023

SKAGEN har vunnit ännu ett prestigefyllt pris i Nederländerna. Denna gången «Gyllene Tjuren» i ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Priser och utmärkelser

SKAGEN Global med ännu en topplacering

Det tyska finansmagasinet Das Investment har utsett SKAGEN Global till den bästa fonden i sin ...

SKAGEN Vekst vinner pris för bästa globalfond i Belgien

SKAGEN Vekst har vunnit priset Sicav de Cristal - Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN har två av Norges bästa fonder

SKAGEN Global och SKAGEN Kon-Tiki har utsetts till Norges bästa fonder inom sina respektive ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up