Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

SKAGEN Global med ännu en topplacering

– En topppresterande fond är som en maratonlöpare: Den behöver uthållighet och förmåga att anpassa sig till förändrade förhållanden. I vår exklusiva ranking presenterar vi de 20 mest bestående och bästa fonderna i olika kategorier, skriver Das Investment.

SKAGEN Globals topposition är ett hedersbevis för 27 år av aktiv, långsiktig och värdebaserad förvaltning. Och bakom framgångarna med SKAGEN Global ligger portföljförvaltarna Knut Gezelius och Chris-Tommy Simonsen, med 10 respektive 16 års erfarenhet i fonden.

– Det är glädjande att de goda långsiktiga resultaten uppmärksammas. Vi jobbar varje dag med att skapa värde för våra kunder, så de ska också ha en del av äran för de långsiktiga resultaten, säger portföljförvaltaren Knut Gezelius.

Skärmavbild 2024-02-14 kl. 16.42.47.png

 

Portföljbolagens låga skuldsättningsgrad, och i 40 procent av fallen bolag med nettokassa, resulterar i en portfölj som i snitt klarar betydligt bättre av att hantera sin skuld jämfört med bolag i bredare index, skriver tidningen.

– Det viktigaste för oss är att vi lyckas leverera en långsiktigt god avkastning till våra kunder. Då gäller det att ha disciplin och hålla sig till planen – för både kunderna och oss. Vi fortsätter följa fondens långsiktiga strategi med vår envisa disciplin, och dessutom sitter vi i samma båt som våra kunder eftersom vi investerar flitigt i fonden, säger Knut.

För mer information om SKAGEN Global, läs här.

Aktiefonder

SKAGEN Global: Flera vägar till framgång

I en alltmer konsoliderad marknad är konsten att satsa på rätt bolag avgörande för framgång. Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Aktiefonder

SKAGEN Vekst vinner pris för bästa globalfond i Belgien

SKAGEN Vekst har vunnit priset Sicav de Cristal - Kristallenfondsen LA LIBRE Belgique - De ...

SKAGEN Kon-Tiki: Sunt förnuft och solid avkastning

Det blåser medvind för tillväxtmarknadsfonden SKAGEN Kon-Tiki. Tack vare bra aktieurval och en ...

Några aktiva förvaltare är mer aktiva än andra – lyckligtvis!

Diskussionen om aktiv vs passiv förvaltning är evigt ung. Men de mest framgångsrika bland de aktiva ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up