Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

1 min lästid

SKAGEN Vekst vinner pris för bästa globalfond i Belgien

Vår Norden-globala aktiefond SKAGEN Vekst har vunnit det prestigefyllda belgiska priset för enastående fondresultat. SKAGEN Vekst har belönats med titeln bästa globala aktiefond under ett år[1]. Fonden förvaltas av Søren Milo Christensen och Sondre Solvoll Bakketun.

Per den 19 oktober 2023 hade SKAGEN Vekst levererat en imponerande treårig genomsnittlig årlig avkastning efter kostnader på 18,55 procent, något som är 7,02 procentenheter över fondens jämförelseindex.

– Sedan jag tillträdde som ansvarig förvaltare 2018 har fondens starka avkastning till stor del drivits av ett bra aktieurval. Under de senaste tre åren har aktieurval lett till högre avkastning i 12 av 13 länder och i 8 av 10 sektorer. Vi är övertygade om att vårt värdebaserade tillvägagångssätt ger nedåtriskskydd och bör bidra till att fonden fortsätter att leverera solid avkastning till kunderna när fonden nu firar 30-års, säger Søren Milo Christensen, ansvarig förvaltare för SKAGEN Vekst.

[1] Baserat på ett års avkastning mellan 1 juli 2022 och 30 juni 2023.

Aktiefonder

SKAGEN Global: Tålamod och långsiktighet

Vår globala aktiefond, SKAGEN Global, ligger efter det tekniktunga globala indexet i år men är väl ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Aktiefonder

SKAGEN Global med ännu en topplacering

Det tyska finansmagasinet Das Investment har utsett SKAGEN Global till den bästa fonden i sin ...

SKAGEN Global: Flera vägar till framgång

I en alltmer konsoliderad marknad är konsten att satsa på rätt bolag avgörande för framgång.

SKAGEN Kon-Tiki: Sunt förnuft och solid avkastning

Det blåser medvind för tillväxtmarknadsfonden SKAGEN Kon-Tiki. Tack vare bra aktieurval och en ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up