Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

1 min lästid

Så hanterar SKAGEN Kon-Tiki Ukrainakrisen

– Det här är först och främst en tragedi för det ukrainska folket. På många sätt står vi nu inför ett vägskäl, säger Fredrik Bjelland.

Liksom andra förvaltare har SKAGEN beslutat att utesluta alla ryska värdepapper från sina portföljer. Samtidigt har all handel med ryska aktier upphört nästan omedelbart efter invasionen, och det är i nuläget inte möjligt att sälja några ryska aktier.

– Vi väntar på att marknaderna ska öppna igen och att det ska kunna gå att hitta en köpare till dessa aktier. Vi har ett stort ansvar som förvaltare att veta vem köparna faktiskt är, säger Fredrik.

Det har varit krävande att investera på tillväxtmarknaderna den senaste tiden, men förvaltarna söker nu bolag där aktiekurserna drabbats hårdare än nödvändigt.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up