Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Hållbarhetsrapport för 2019

Under de senaste 12-18 månaderna har vi sett ett gigantiskt skifte – inte bara när det kommer till finansiella produkter utan också i kapitalflöden. I bolagshierarkier världen över har hållbarhet tagit plats vid sidan av förmågan att generera vinst.  Det tycker vi är bra. Att impulserna kommer från den kommande generation Z, är ännu bättre. Och att Skandinavien är ledande på området är något att vara stolta över.

Hållbarhet och vinstskapande

SKAGENs mission är att på ett hållbart sätt bistå våra kunder i att nå sina investeringsmål och på så sätt uppnå finansiell trygghet. Hållbarhet är ingen trend, utan en nödvändighet för att agera och investera på ett sätt som ger våra kunder bästa möjliga avkastning - långsiktigt.

Nya regleringar kommer att accelerera övergången till en hållbar finansmarknad. FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling är en ledstjärna för att åstadkomma detta, men det är också sunt förnuft att finansbranschen ska leva upp till de krav som kommande generationers sparare och pensionärer ställer på oss.

Aktivt engagemang

För SKAGEN är det främst via våra investeringar som vi kan göra konkret skillnad och bidra till att förverkliga FN:s hållbarhetsmål. Vi engagerar oss aktivt i våra portföljbolag för att säkerställa att de tar sitt ansvar för planeten liksom sina medarbetare och aktieägare. Vi är också själva starkt engagerade i att vara ett hållbart företag. Detta uppskattas av våra medarbetare och speglar de principer som styr vårt tankesätt och våra handlingar.

Samhället förväntar sig mer av finansbranschen. En ny form av kapitalism med samhällsansvar kommer bäst att kunna skapa värde för ekonomin, människor och miljön. Det är en framtid vi alla kan tro på och som vi i SKAGEN är glada att vara en del av.

Vi hoppas att du kommer att ha utbyte av vår hållbarhetsrapport för 2019 (på eng.). Trevlig läsning!

Hållbarhet

Hållbarhetsrapport 2023: Investeringar för ekonomisk vinst och hållbarhet

Även om vi inte påstår att vi kan bromsa klimatförändringarna kan vi med säkerhet säga att när vi ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Hållbarhet

SFDR: Vad är det och hur kommer det att påverka mig som kund?

Du kanske redan har hört talas om det, EU:s nya hållbarhetsförordning som håller på att införas på ...

Det är så vi engagerar oss i hållbarhet i bolagen

En viktig del i arbetet som aktiv förvaltare är att granska bolagen grundligt och driva dem i en ...

Vykort från Brasilien, Del III: Raízen och bioenergi

SKAGEN Kon-Tikis portföljbolag Raízens cirkulära syn på energiproduktionen belyser Brasiliens ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up