Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Hur ser utsikterna ut för aktieåret 2023?

I början av 2022 förutspådde Alexandra Morris att börsåret förmodligen skulle bli ganska volatilt. Hon hade mer rätt i det än hon kunde ha förutsett. I dagens webbinarium tillsammans med Storebrands Olav Chen, gick hon igenom börsåret 2022 och gjorde sina antaganden inför nästa år. Vad överraskade henne mest 2022?

– Det som förvånade mig mest var förstås kriget i Europa, men också hur snabbt vi lyckades bli av med vårt beroende av rysk gas, säger Alexandra i webinariet.

Vad tänker de två experterna om året som ligger framför oss?

– Jag tror vi kommer fortsätta snubbla på den här nivån tills vi åter får fast mark under fötterna igen. Frågan är hur mycket centralbankernas åtstramningar kommer att påverka ekonomierna. Det blir nog en lågkonjunktur, men hur djup den blir är ännu osäkert, säger Alexandra.

– Jag tror att den stora frågan 2023 blir hur sannolikt en lågkonjunktur faktiskt är, och om vi får en mjuk eller hård landning, säger Olav Chen.

Aktiemarknaden

Globala megatrender sätter fastigheter i centrum

Fastigheter som investering blir allt viktigare i den globala ekonomin. Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Aktiemarknaden

Fyra anledningar till att du kan vara lugn trots oron på börsen

Det finns framför allt en anledning till att du som sparar i fonder kan ta oron på börsen och ...

Fondexpertens tips i orostider

- Det är under perioder som denna du kan lägga grunden för en god långsiktig avkastning, säger Pål ...

Bör investerare vara oroliga för Ryssland?

Det råder stor osäkerhet kring situationen mellan Ryssland och Ukraina och förhoppningarna om en ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up