Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Hur ser utsikterna ut för aktieåret 2023?

I början av 2022 förutspådde Alexandra Morris att börsåret förmodligen skulle bli ganska volatilt. Hon hade mer rätt i det än hon kunde ha förutsett. I dagens webbinarium tillsammans med Storebrands Olav Chen, gick hon igenom börsåret 2022 och gjorde sina antaganden inför nästa år. Vad överraskade henne mest 2022?

– Det som förvånade mig mest var förstås kriget i Europa, men också hur snabbt vi lyckades bli av med vårt beroende av rysk gas, säger Alexandra i webinariet.

Vad tänker de två experterna om året som ligger framför oss?

– Jag tror vi kommer fortsätta snubbla på den här nivån tills vi åter får fast mark under fötterna igen. Frågan är hur mycket centralbankernas åtstramningar kommer att påverka ekonomierna. Det blir nog en lågkonjunktur, men hur djup den blir är ännu osäkert, säger Alexandra.

– Jag tror att den stora frågan 2023 blir hur sannolikt en lågkonjunktur faktiskt är, och om vi får en mjuk eller hård landning, säger Olav Chen.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up