Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

1 min lästid

Hur påverkar Ukraina-krisen SKAGENs fonder?

Krisen i Ukraina förändras och förvärras snabbt och vi i SKAGEN vet inte heller vad som kommer att hända härnäst. Marknaderna har fallit, både på grund av den ryska invasionen av Ukraina och de påföljande sanktionerna från världssamfundet. Det är inte ovanligt att marknaderna faller mycket i tider av kris, krig och oro, kanske så mycket som 15–20 procent, men det kan förstås ändå upplevas mycket dramatiskt.

– Vi vet från våra undersökningar att de som pratar med en rådgivare uppnår bättre avkastning än de som inte gör det. Därför uppmanar vi alla kunder som har några frågor kring sitt fondsparande att skicka in dessa frågor till oss, så kommer vi att svara gott vi kan, säger Pål Bergskaug, ansvarig för förmögenhetsförvaltning i SKAGEN Fonder.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up