Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Hendry beskrivs som anarkistisk och bryr sig inte om vad den etablerade investeringsvärlden tycker. Hör honom på SKAGENs Nyårskonferens i Stockholm den 14 januari 2016.

Med sin hedgefond Eclectica uppmärksammades Hendry av hela branschen då fonden gav en positiv avkastning på 31,2 procent under finanskrisåret 2008, en period när i stort sett alla andra befann sig på botten.

Besatta av inflationen

Som hedgefondförvaltare har Hugh Hendry ett stort och obegränsat investeringsunivers. Han ser sig varken som värde- eller tillväxtorienterad utan som tidsorienterad. Hans investeringsstrategi är att se på världen som en blank, global duk på vilken han regelbundet skissar hur utvecklingen under de närmaste två åren sannolikt kommer att se ut. Dessa skisser verkar just nu vara målade i relativt glada färger. Eller som han nyligen sa i en intervju i Financial Times:

– Det verkar som om vi är på väg mot en ny gyllene tid. Jag hoppas att centralbankerna inser att problemen i det förflutna beror på att vi varit alltför besatta av inflationen och av att upprätthålla en stram penningpolitik. Det har i slutänden berikat bankerna långt mer än det har gynnat entreprenörer.

Provokatör och medieälskling

Hugh Hendrys berömmelse har ökat i takt med hans slående och kontroversiella framträdanden i medierna.

På YouTube finns filmer med titlar som "Hugh Hendrys Greatest Hits", där man bland annat kan se Hendry diskutera situationen i Grekland med nobelpristagaren Joseph Stiglitz. Efter att Stiglitz lagt fram en gedigen analys av läget, svarar Hendry; "Ummm, hello! Kan jag berätta för dig om den verkliga världen?".

I ett annat program angrips Hendry av den tidigare danske statsministern Poul Nyrup Rasmussen för sin investeringsetik. Varefter Hendry berättar för tittarna om sina erfarenheter av "champagnesocialister" som Nyrup Rasmussen och andra han möter resandes i första klass världen över.

Hugh Hendry har under senare år lovat att tona ner sina framträdanden i medierna till förmån för sina klienter i Eclectica Asset Management. Vi hoppas dock att han inte skräder orden på kommande Nyårskonferensen i Stockholm, där han har lovat att ge åhörarna en inblick i utsikterna för den globala ekonomin under de kommande två åren.

Se fler talare på SKAGENs Nyårskonferens i Stockholm den 14 januari

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up