Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

SKAGEN stödjer viktigt hållbarhetsinitiativ

TPI tillhandahåller data från världens största börsnoterade bolag om koldioxidutsläpp och klimatstyrning. TPI:s webbaserade verktyg, som är speciellt utvecklat för investerare, kan bidra till effektivare och mer välgrundande beslut i investeringsprocessen och researchfasen. Det är också ett stöd för påverkansarbete i bolagen och för att kunna fatta beslut vid röstning.

Vi behöver påverka de bolag vi är investerade i och börja mäta och rapportera framsteg nu.

- TPI blir ett stöd för SKAGENs arbete med att ytterligare integrera och hantera klimatrelaterade risker och möjligheter i våra investeringar. Vi kommer att använda TPI-verktyget som en utgångspunkt för att samarbeta med bolag inom de områden de behöver förändra för att bli en del av en hållbar framtid, säger investeringsdirektör Alexandra Morris

Med data från TPI kommer SKAGEN att kunna följa och mäta framsteg i övergången till ett lågfossilt samhälle. 

"TPI-verktyget kommer att vara centralt för våra engagemang med utsläppstunga bolag. Vi ser att magnituden och de förändringar som behöver göras är enorma, och det är viktigt att inte vänta med att agera. Vi behöver påverka de bolag vi är investerade i och börja mäta och rapportera framsteg nu, betonar Sondre Myge Haugland, som är SKAGENs hållbarhetsspecialist.

En rapport som TPI publicerat nyligen* visar att närmare 40% av bolagen saknar plan för övergången till ett lågfossilt samhälle. I samma rapport framkommer att över 80% inte kommer att kunna leva upp till målen i Parisavatalet om att begränsa den globala uppvärmningen till väl under två grader.

Läs mer om TPI här (på eng).

*Rapporten kan laddas ner här.

Hållbarhet

SFDR: Vad är det och hur kommer det att påverka mig som kund?

Du kanske redan har hört talas om det, EU:s nya hållbarhetsförordning som håller på att införas på ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Hållbarhet

Det är så vi engagerar oss i hållbarhet i bolagen

En viktig del i arbetet som aktiv förvaltare är att granska bolagen grundligt och driva dem i en ...

Vykort från Brasilien, Del III: Raízen och bioenergi

SKAGEN Kon-Tikis portföljbolag Raízens cirkulära syn på energiproduktionen belyser Brasiliens ...

Hållbarhetsrapport ESG: Hållbara investeringar förändras

Vad är egentligen hållbara investeringar nuförtiden? Att navigera sig i ett ständigt föränderligt ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up