Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Gräver guld bland japanska småbolag

Small- och midcaps på den japanska marknaden täcks relativt tunt av analytiker och investerargemenskapen i allmänhet. Det ständigt ökande myndighetstrycket på japanska finansbolag att öka sina bokförda värden och avkastning på eget kapital, resulterar nu i en våg av transaktioner och spännande händelser på marknaden.

Förvaltarna Jonas Edholm och David Harris i vår globala small- och midcapfond SKAGEN Focus, har varit framgångsrika i att hitta just dessa ignorerade juveler på den japanska aktiemarknaden. Den senaste utvecklingen i det japanska bemanningsföretaget Pasona (utgör 2% av fonden), som förvaltarna tidigare har beskrivit som ”världens billigaste aktie", är bara ett exempel på detta.

När man började analysera Pasona tidigare i år utgjorde enbart bolagets nettokassa och innehavet i dotterbolaget Benefit One en uppsida på 120%, enligt förvaltarna. Utöver detta finns en kärnverksamhet som genererar god avkastning och en stabil kontanström.

Måndagen 14 november kom nyheten att Pasona har för avsikt att sälja hela innehavet i Benefit One till bolaget M3, med en premie på 40%. Aktien steg närmare 30% på två dagar på nyheten om avyttringen. Per den 16 november är det fortfarande ingen analytiker som följer bolaget. Pasona-investeringen är ännu ett exempel på att sunt förnuft och förmågan att leta guld där få andra söker faktisk lönar sig.

För mer information om hur förvaltarna jobbar i jakten på undervärderade guldkorn bland globala small- och midcaps, klicka här.

Börsen

CIO-uppdatering: Småbolag redo för en våg av fusionsmani?

En bieffekt av de enorma avkastningarna som världens största bolag har genererat i år är att de som ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Börsen

SKAGEN Global: Flera vägar till framgång

I en alltmer konsoliderad marknad är konsten att satsa på rätt bolag avgörande för framgång.

Kvartalsuppdatering: Aktiva val gav skjuts i ett tufft kvartal

Både de utvecklade marknaderna och tillväxtmarknaderna upplevde nedgångar under det senaste ...

Self Storage Group boost för SKAGEN m2

Bud på topp tio-innehav i fonden med lockande premie som innebär betydande värdeökning för ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up