Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

-Vi är tillbaka!

I en tid präglad av ökande inflation och en rad kraftiga räntehöjningar, är det troligt att dyra aktier kommer att stöta på motstånd, medan rimligt prissatta värdeaktier kan få motsvarande medvind.

- Det är dags för aktiv förvaltning, vi är tillbaka! Detta är bra för oss, säger Alexandra Morris i en intervju med Financial Times.

Uttalandet kom hon med till förvaltningsteamet i SKAGEN i januari i år, berättar hon i intervjun. Strax därefter steg särskilt amerikanska teknikaktier kraftigt, starkt hjälpta av intresset kring artificiell intelligens.

Flera experter tror att tiden för dyra bolag kan vara över för denna gång, och att aktieplockare av värdeaktier kan ha en gyllene framtid framför sig.

I intervjun framgår det att även om vissa tech-aktier, som Apple och Amazon, har haft en anmärkningsvärd tillväxt, finns det en växande tro bland investerare att nyckeln till framgång på den nuvarande marknaden ligger i att diversifiera investeringarna. Antingen genom att överinvestera i ett litet antal tech-bolag, eller genom att utforska mindre kända bolag med stabila intäkter och låg skuldsättning. Helt i linje med SKAGENs investeringsfilosofi.

Du kan läsa hela intervjun med Alexandra Morris i Financial Times här (bakom betalmur).

Aktiv förvaltning

SKAGEN Kon-Tiki: Investerar mot strömmen för bättre avkastningsmöjligheter

Året 2023 har varit ytterligare ett utmanande år för tillväxtmarknaderna jämfört med utvecklade ... Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Aktiv förvaltning

Oktober: Räntor och inflation igen

Det var inflation och räntenivåer som skrämde investerarna i oktober och skickade globala aktier ...

Vitescolyft för SKAGEN Focus

Aktieägarna i den tyska fordonsleverantören Vitesco har mottagit ett attraktivt bud på sina aktier. ...

Värdet av att tänka självständigt

Människor kan ha olika syn på samma fakta. Det ser vi inte minst när aktiemarknaden går bra. Vi i ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up