Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Möjligheter när aktiemarknaderna faller

Vid slutet av måndagen hade S & P 500-indexet fallit 4,1 procent medan Dow Jones slutade 4,6 procent ner. Vix-volatilitetsindexet, Wall Streets orosmätare, nådde den högsta nivån på flera år, vilket var högre än nivåerna under oron för en kinesisk hårdlandning som påverkade marknaderna i augusti 2015.

Oron spred sig till såväl asiatiska som europeiska aktiemarknader, där den sistnämnda hade sin värsta dag sedan efter Brexit-omröstningen 2016.

Håll huvudet kallt

Men turbulensen kan skapa möjligheter för en aktiv, värdebaserad aktieplockare som vågar gå mot strömmen.

– Det är viktigare än någonsin att vi håller huvudet kallt och fokuserar på långsiktig värdebaserad stock picking, säger SKAGENs investeringsdirektör Alexandra Morris.

– Marknaden gillar inte osäkerhet och kommer sannolikt att reagera med volatilitet. SKAGEN är en långsiktig investerare och vi ser bortom dessa typer av händelser.

SKAGENs portföljförvaltare undersöker nu om volatiliteten kan skapa möjligheter att investera i solida bolag till ett lågt pris.

– Så länge den makroekonomiska globala ekonomiska situationen förblir positiv, ser vi detta som en kortsiktig korrigering och inte början på en längre tids avyttring på grund av början på en lågkonjunktur, säger Morris.

Aktiemarknaden

Globala megatrender sätter fastigheter i centrum

Fastigheter som investering blir allt viktigare i den globala ekonomin. Läs artikeln nu arrow_right_alt

Mer om Aktiemarknaden

Fyra anledningar till att du kan vara lugn trots oron på börsen

Det finns framför allt en anledning till att du som sparar i fonder kan ta oron på börsen och ...

Fondexpertens tips i orostider

- Det är under perioder som denna du kan lägga grunden för en god långsiktig avkastning, säger Pål ...

Bör investerare vara oroliga för Ryssland?

Det råder stor osäkerhet kring situationen mellan Ryssland och Ukraina och förhoppningarna om en ...

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up