Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Möjligheter när aktiemarknaderna faller

Vid slutet av måndagen hade S & P 500-indexet fallit 4,1 procent medan Dow Jones slutade 4,6 procent ner. Vix-volatilitetsindexet, Wall Streets orosmätare, nådde den högsta nivån på flera år, vilket var högre än nivåerna under oron för en kinesisk hårdlandning som påverkade marknaderna i augusti 2015.

Oron spred sig till såväl asiatiska som europeiska aktiemarknader, där den sistnämnda hade sin värsta dag sedan efter Brexit-omröstningen 2016.

Håll huvudet kallt

Men turbulensen kan skapa möjligheter för en aktiv, värdebaserad aktieplockare som vågar gå mot strömmen.

– Det är viktigare än någonsin att vi håller huvudet kallt och fokuserar på långsiktig värdebaserad stock picking, säger SKAGENs investeringsdirektör Alexandra Morris.

– Marknaden gillar inte osäkerhet och kommer sannolikt att reagera med volatilitet. SKAGEN är en långsiktig investerare och vi ser bortom dessa typer av händelser.

SKAGENs portföljförvaltare undersöker nu om volatiliteten kan skapa möjligheter att investera i solida bolag till ett lågt pris.

– Så länge den makroekonomiska globala ekonomiska situationen förblir positiv, ser vi detta som en kortsiktig korrigering och inte början på en längre tids avyttring på grund av början på en lågkonjunktur, säger Morris.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up