Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Börsoron: "Som att gå in i en godisaffär"

den 15 oktober 2018

I en intervju med den norska affärstidningen Dagens Næringsliv fredag den 12 oktober berättar Knut Gezelius från aktiefonden SKAGEN Global hur han ser på de senaste dagarnas börsnedgång.

- Den här marknaden är som att gå in i en godisaffär. Vi har inga problem med att använda likvida medel till att köpa mer aktier. Det ser ganska attraktivt ut om man har en längre tidshorisont, säger han till tidningen.

Knut ser få tecken på att detta skulle vara starten på långvarig nedgång. Han säger att han tror att robothandel och algoritmer ligger bakom raset.

Robust portfölj

Få bolag har signalerat sämre resultat, utan är fortsatt försiktigt optimistiska. Däremot kommer den mångåriga uppgången att ta slut någon gång.

- Det kommer att komma en nedgång , men vi vet inte när. Genom vår portfölj försöker vi att gardera oss mot en nedgång och vara beredda när den eventuellt kommer. Det har vi bland annat gjort genom att köpa aktier med låg skuldsättningsgrad. De är mer motståndkraftiga vid ett fall, samtidigt som de inte påverkas så hårt när räntorna stiger, säger Knut Gezelius i intervjun i Dagens Næringsliv.

Investeringsdirektör Alexandra Morris delar Knut Gezelius syn på utvecklingen.

- Som långsiktiga värdeförvaltare ser vi möjligheter under den typ av svängningar som vi har för tillfället. Det är just under sådana perioder vi kan hitta kvalitetsbolag till mer förnuftiga priser. Det kommer våra andelsägare till godo på sikt, säger hon.

Läs också:

Artikeln i Dagens Næringsliv (på norska)

Ett bra kvartal för SKAGEN Global

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up