Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

En kvinna med mörkt hår och Stavanger centrum i bakgrunden
"Själv köpte jag upp mig i tillväxtmarknadsaktier för två veckor sedan", säger investeringsdirektör Alexandra Morris.

I en artikel i den norska affärstidningen Dagens Næringsliv berättar SKAGENs investeringsdirektör Alexandra Morris om varför hon anser att tillväxtmarknaderna har stor potential framöver. Tillväxtmarknaderna fortsätter att växa snabbare än utvecklade marknader. 

– Det finns en miljard människor i Europa och USA. Jeg kan inte se annat än att de sex miljarder som lever i resten av världen vill få höjd levnadsstandard, och jag förstår inte varför de inte skulle klara det, säger Alexandra Morris till Dagens Næringsliv. 

Tillväxtmarknader är en beteckning på ett land som är på väg att bli en utvecklad marknad, som exemplevis Kina, Indien, Sydafrika och Brasilien. 

Det senaste halvåret har påverkats av handelskrig och geopolitisk oro. Höjda räntor, en starkare dollar och kraftig inflation har flera av tillväxtmarknaderna. Det gäller att se långt fram, säger Morris. 

– Vår tro är att dollarn kommer att försvagas inom en nära framtid och då kommer vi att få en helt annan dynamik. Själv köpte jag upp mig för två veckor sedan, säger hon till tidningen. 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up