Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Detta är min första uppdatering till er kunder. Jag kommer inte att försöka ge sken av att de senaste åren i SKAGEN har varit en lugn seglats; vi har haft en hel del utmaningar och jag ser det som min uppgift att vända detta. Mitt mål med den här uppdateringen är att ge insikt i företaget och i vad vi vill uppnå – och det kommer jag att fortsätta göra regelbundet.

Starkare tillsammans

Under mitt första halvår som vd har stora förändringar och framsteg gjorts. Att vi nu är en del av Storebrand-koncernen har gjort det möjligt för oss att rationalisera vårt erbjudande och fokusera på de områden där vi ser fördelar. Vi har justerat SKAGENs fonderbjudande så att det endast omfattar aktiva aktiefonder, och outsourcat förvaltningen av våra räntefonder till Storebrand. Förändringar i portföljteamet i kombination med ett långsiktigt kontinuitetsprogram, bör förbättra både avkastning och stabilitet.  Idag är SKAGENs portföljteam väl balanserat och tydligt inriktat på att generera överavkastning. Förvaltarna är tuffa, erfarna och hungriga.

Vi har omstrukturerat SKAGEN för att leverera den nya strategin, däribland överfört vår branschledande utvecklingskapacitet till stöd för hela Storebrand-koncernen. Vi har minskat vår direkta kostnadsbas, främst genom synergier, större fokus och effektivitet. När allt kommer omkring är SKAGEN knappast ensamt om att stå inför de rådande utmaningarna som ökad reglering, industrikonsolidering och marginalkompression innebär. Delad infrastruktur kommer att säkerställa att vi fortsätter ligga i framkant när det gäller teknisk utveckling.

Genom att kombinera SKAGENs och Storebrands styrkor inom hållbara investeringar kommer vi att kunna förvalta våra kunders kapital bättre, säkra avkastningen på investeringarna samtidigt som vi förvaltar framtida generationers förmåga att möta sina egna behov.

Kunderna först

Det som inte förändrats är SKAGENs grundläggande känsla av oberoende och vår önskan att utmana etablerade normer när det gynnar våra kunder. Vår investeringsfilosofi förblir också oförändrad och vi kommer att fortsätta att erbjuda bästa möjliga service och kommunikation. Inom kort etablerar vi en plattform i Luxemburg för att öka tillgängligheten i våra fonder Focus, Kon-Tiki, Global och m2 för internationella investerare. Dessutom har vi anpassat oss till de senaste kraven i GDPR, MiFID II och annan lagstiftning och regelverk.

Det tar tid att få externt erkännande för dessa positiva förändringar. Vi vill att våra kunder ska vara stolta över att de investerar med oss. Den globala obligationsfonden SKAGEN Tellus har nu 5 stjärnor (av 5) av Morningstar. SKAGEN m2 rankas som nummer 5 av 227 globala fastighetsfonder över 3 år av Citywire och har 5 stjärnor över 3 år av Morningstar. Vi är stolta över vad vi har uppnått.

Vi har nu lagt grunden till förbättrad avkastning och service till våra kunder. Framöver finns det stora utmaningar. Som engelsman är jag förtvivlad över det fiasko som Brexit innebär. Men det brittiska folket är pragmatiskt lagda och kommer att ta hjälp av gamla vänner såsom Norge. Vi är övertygade om att våra brittiska kunder kommer att förbli så, och att vårt team i London fortsätter att vara en viktig del av vårt erbjudande till professionella kunder.

25-årsjubileum

I år firar SKAGEN ett kvarts sekel. Att fylla 25 är ingen liten prestation i en bransch full av misslyckade etableringar och förlorade pengar. Våra grundare lyckades etablera en lokal kapitalförvaltare från den norska västkusten, som ett respekterat europeiskt fondbolag. Under 25 år har våra kunder upplevt både överavkastning och perioder med nedgångar. SKAGEN har sett både tillväxt och korrektion; goda liksom sämre tider. Vi har lärt av allt detta. I 25 år har vi breddat våra horisonter. Idag har SKAGEN ett bredare perspektiv och erbjuder fler alternativ än någonsin. Vi vet att det vi gör kan göra skillnad för våra kunder.

Jag hoppas att du kommer att uppskatta den här kortfilmen som har gjorts för att markera SKAGENs 25-årsjubileum:Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up