Till innehåll på sidan
Johan Norberg
Johan Norberg är förutom författare och dokumentärfilmaren även en flitigt förekommande debattör och föredragshållare med specialisering på globalisering och entreprenörskap. Möt honom på SKAGEN Dagen i Göteborg den 8 november.Foto: Cato Institute.

På nästan alla sätt, enligt nästan all statistik, lever vi bättre, längre och säkrare i dag än någonsin tidigare. Så varför är alla övertygade om att allt är fruktansvärt?

Den frågan ställer sig idéhistorikern och globaliserings- och entreprenörsdebattören Johan Norberg i sin senaste bok Progress, som kom ut i september i år. Baserat på data från FN, Världsbanken och WHO visar han att mänskligheten under de senaste 100 åren har gjort större framsteg än under sina första 100 000 år. Som exempel har 285 000 fler människor fått tillgång till rent vatten varje dag under de senaste 25 åren. Och under de senaste 50 åren har fattigdomen minskat mer än under de föregående 500 åren.

Amerikanska valet

På SKAGEN Dagen – som i år infaller den 8 november, samma dag som amerikanerna går till valurnorna för att rösta fram nästa president – kommer Johan Norberg också att ge sin bild av valet i USA och analysera varför Donald Trump rönt så stora framgångar.

Förutom att ha gett ut femton böcker är Johan Norberg även dokumentärfilmare och senior fellow vid Cato Institute i Washington DC samt senior fellow vid European Centre for International Political Economy i Bryssel. Han är flitigt anlitad som föreläsare och har fått en rad internationella utmärkelser, bland annat av tidningen the Economist som utsett honom till Sveriges skarpaste liberala debattör.

Tioårsjubileum i Göteborg

Den 8 november kan du också höra Søren Milo Christensen, förvaltare av aktiefonden SKAGEN Global, samt vår makroekonom och portföljförvaltare av obligationsfonden SKAGEN Tellus, Torgeir Høien som kommer att dra sina slutsatser kring det amerikanska valet.

SKAGEN Dagen är SKAGENs stora årliga event i Göteborg, där kunder och andra intresserade samlas för att ta del av utblickar på världsekonomin och möta några av SKAGENs portföljförvaltare. Denna gång är den tionde gången som SKAGEN Dagen äger rum i Göteborg.

Anmäl dig till SKAGEN Dagen den 8 november kl 18-20.
Ta gärna med en vän eller två. Vi bjuder på amerikanskinfluerad förtäring efter presentationerna. Begränsat antal platser.

Mer om Johan Norberg och hans senaste bok Progress

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.