Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Futurologen Magnus Lindkvist tar avstamp i sin senaste bok When the future begins när han talar på SKAGENs Nyårskonferens i Stockholm den 14 januari.

Om hundra år kommer allt manuellt arbete att göras av datorer. Så vi har tid att flyga runt i våra självstyrande farkoster, på en jord som är på väg att stängas ner på grund av klimatkatastrofer. När den internationellt hyllade framtidsforskaren Magnus Lindkvist reser runt i världen möter han samma dystopiska föreställningar om framtiden. Ett slags gemensam berättelse där allt vi känner till idag kommer att falla sönder för att ersättas av en självdestruktiv verklighet som styrs av robotar.

Myter

Framtiden är sannolikt mycket mer jordnära och odramatisk, enligt Magnus Lindkvist. Vår syn på framtiden är alltför ofta stereotyp och negativ. Om hundra år kommer vi fortfarande att grilla biffar med familjen på sommaren. På samma sätt som att gravitationen kommer att finnas kvar. Det är bara inte den framtiden vi läser om och fascineras av. Magnus Lindkvist har gjort det till sitt signum att avslöja myter om framtiden och i stället betrakta den rationellt. Han ser inte framtiden som en destination där allt är plötsligt annorlunda. Framtiden bör i stället ses som ett verb, något som pågår. En utveckling som påverkas av plötsliga stormsteg och briljanta idéer, kan vi inte förutse. Framtiden är inte linjär.

Utveckling snarare än konkurrens

Vid SKAGENs Nyårskonferens i januari ger Magnus Lindkvists sin syn på framtidens marknader, med fokus på kommande vinnare och förlorare. Som internationell talare som efterfrågas över hela världen är han känd för att vända upp och ner på saker och utmana konsensus. Hans huvudpoäng är att framtiden inte kommer att skapas genom konkurrens, att vi sneglar över varandras axlar. Den kommer att skapas av de som går mot strömmen. De modiga.

De innovativa vinner

Utvecklingen i världen tar inte fart förrän företagen arbetar utifrån en önskan att skapa och ge sig ut på okända äventyr. Folk älskar att kopiera och har en tendens att alltid röra sig i flock. Därför är ett viktigt och användbart verktyg att tänka tvärtom. Om alla rör sig i en riktning kan du ställa dig frågan: Vad skulle den motsatta lösningen vara? Trenden är stark, och de företag som inte klarar av att skapa något nytt, utan bara återskapar kommer att hamna på efterkälken. En insikt och poäng som passar bra för en konferens som har framtidens finansmarknader som utgångspunkt.

Upplev Magnus Lindkvist och de andra talarna vid SKAGENs Nyårskonferens 2016

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up