Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

– Med över 20 högspecialiserade portföljförvaltare är det en otroligt spännande uppgift att förvalta och utveckla de enorma individuella och delade kunskaperna som finns i laget, säger Ole Søeberg.

Ole Søeberg, som blir  ledare för de mer än 20 portföljförvaltarna i teamet i Stavanger, tar över efter Harald Espedal, som har varit investeringsdirektör sedan 2011. Därmed får SKAGEN en erfaren lagspelare, som både siktar framåt och kan ge kontinuitet i fonderna. Hans huvudsakliga uppgift blir att vidareutveckla laget och fortsätta verka i enlighet med den unika investeringsfilosofi som har varit en del av SKAGEN i 22 år.

– Jag har arbetat i nästan 25 år tillsammans med Ole, säger Kristoffer Stensrud. Därför vet jag att hans breda erfarenhet, goda kommunikationsförmåga och engagemang för att leda portföljteamet kommer att gynna SKAGEN. Ole är en drivande kraft med mycket stor kunskap om investeringar och ekonomi. Han har breda intressen och förmågan att använda dessa i investeringssammanhang. Dessutom har utnämningen tagits emot oerhört positivt av portföljteamet.

Investeringsfilosofin är nummer ett

Ole Søeberg känner väl till vad som förväntas av honom i den nya rollen. Han har suttit i bolagets styrelse från 2007 till 2011 då han blev anställd som portföljförvaltare för SKAGEN Vekst. Det senare kommer han att fortsätta med, samtidigt som han kliver in som investeringsdirektör. I den nya rollen kommer han att ansvara för att alla investeringar i portföljerna överensstämmelser med principerna i SKAGENs investeringsfilosofi.

– Med över 20 högspecialiserade portföljförvaltare är det en otroligt spännande uppgift att förvalta och utveckla de enorma individuella och delade kunskaperna som finns i laget. Det är en av hörnstenarna i vårt investeringsarbete. Det kräver god ledningsförmåga  och intresse för att utveckla individer för att laget ska kunna hitta underanalyserade, impopulära och undervärderade aktier – vilket är vår kärnkompetens. Det brinner jag för att få arbeta med, säger Ole Søeberg.

Ett långt liv med investeringar

Ole Søeberg har 30 års erfarenhet av investeringar. Han var tidigare chef för investerarrelationer på försäkringsbolaget Tryg AS, där han började 2006. Dessförinnan hade han en liknande position på TDC. Han har även varit analytiker på Alfred Berg och Carnegie. Ole började sin karriär på danska Privatbanken och bidrog till att starta aktieanalytikerföretaget Danska Equity Analysis. Efter 15 år på aktiemäklarsidan och därefter som chef för investerarrelationer, återvänder nu Ole till sitt stora intresse, investeringar i aktier.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up