Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Grant Williams är en av talarna på SKAGENs Nyårskonferens den 9 januari 2015.

Bör aktier ses som framtidens stabila faktor i en värld av potentiellt riskfyllda obligationer? Kommer låntagare i västvärlden att gynnas av sina regeringar på spararnas bekostnad? Och kan Europa verkligen undvika stora inre konflikter i framtiden?

Tuffa frågor

Grant Williams är mannen som gillar att ställa de tuffa frågorna. Och han är inte rädd för att komma med svaren. Med 28 års erfarenhet som aktiemäklare och strategisk rådgivare på fyra olika kontinenter, har han sett det mesta i finansbranschen. Lyckligtvis delar han gärna sina erfarenheter och starka åsikter med andra.

Internationellt sett är Grant Williams förmodligen mest känd för sin blogg ”Things that makes you go hmmm…”. Den har funnits i nästan fem år. Med mer än 1 miljon prenumeranter, har han byggt upp en viktig kanal i den finansiella världen. Här försöker han få ordning i det kaos av information och trender som präglar de globala marknaderna för tillfället. Till vardags arbetar Grant Williams i Singapore som portfölj- och strategi rådgivare för hedgefonden Vulpes Investment Management.

Reseledare längs Sidenvägen

Vid SKAGENs Nyårskonferens 2015 tar han med deltagarna på en ”Spice Odyssey". En finansiell resa längs antikens Sidenvägen (även kallad Kryddvägen) i Mellanöstern och Sydostasien. Ämnet och titeln är typiska för Grant Williams. Dels har han en underhållande förkärlek för att involvera paralleller från filmvärlden i sina föreläsningar. Och dels tar hans föreläsning utgångspunkt i egna observationer från sin långa karriär i olika förvaltningsbolag i bland annat Hongkong, Tokyo och Singapore. Det kommer garanterat inte att bli tråkigt. 

Se Grant Williams intervjuas om sin syn på hur sparare missgynnas till förmån för låntagare.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up