Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

I snart 20 år har SKAGEN anordnat Nyårskonferensen, med några av världens främsta experter och talare inom finans, ekonomi och akademi. År 2020 var konferensen digital för första gången på grund av coronapandemin. För Nyårskonferensen 2023 hade vi glädjen av att för första gången genomföra hybridevents i både Oslo, Stockholm och Köpenhamn.

Foto av Fiona Hill och Siri Lill Mannes.
I år hade vi glädjen av att lyssna till bland andra rysslandsexperten Fiona Hill. Hon intervjuades på scen i Oslo av journalisten och historikern Siri Lill Mannes, som för tredje året på rad modererade Nyårskonferensen.

Hon har vunnit norska Kringkastingprisen, öppnat OECD World Forum och har många år bakom sig som programledare i TV. På Nyårskonferensen den 11 januari är Siri Lill Mannes återigen konferensens uppskattade moderator.

Foto av en kvinna
Siri Lill Mannes

Lång historia

Den första Nyårskonferensen ägde rum i Oslo i januari 2004. Förebilden var en konferens riktad till oljebranschen. I Sverige har vi hållt konferensen sedan 2006.

Startar debatt

Flera av Nyårskonferensens talare har satt igång en debatt. Däribland nobelpristagarna Paul Krugman och Robert Shiller som deltog 2014 resp. 2012.

Fem länder

Nyårskonferensen har ägt rum i flera europeiska huvudstäder: Oslo, Stockholm, Köpenhamn, London och Amsterdam.

Olika åsikter

Talarna har många gånger gett uttryck för radikalt olika åsikter under konferensen – både sinsemellan och i förhållande till SKAGENs förvaltare. Det tycker vi är bra.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up