Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Bild på Per Wennberg
Mot nya äventyr: Per Wennberg lämnar SKAGEN efter mer än 20 år. -Ska man hinna göra något nytt är det klokt att göra det innan det är för sent, säger han i en kommentar. Foto: SKAGEN

Per Wennberg (54) var med och startade upp SKAGENs svenska verksamhet år 2004 och har sedan dess varit VD för den svenska verksamheten. Först för SKAGEN Fonders svenska filial och efter fusionen av SKAGEN och Storebrand Asset Management 2023, för filialen till det värdepappersbolag som SKAGENs förvaltning bedrivs i.

Som en del i omorganiseringen av SKAGEN i höstas, där förvaltningen av aktiefonderna placerades i ett eget förvaltningsbolag och distributionen av fonderna i Storebrand Asset Management, har det formella och operativa ansvaret för fondverksamheten blivit mindre än tidigare. Denna förändring, samt det faktum att Per önskar att pröva något nytt efter mer än 20 år i SKAGEN, har lett fram till beslutet.

- Det har varit ett äventyr att få vara med och bygga SKAGEN i Sverige under de senaste 20 åren. Aktiv, långsiktig värdeförvaltning har haft många fantastiska år sedan vi startade våren 2004, men även flera utmanande perioder, som sig bör i en levande marknad. Nu är SKAGEN åter på en mycket lovande och stabil grund, och det känns därför rätt för mig att lämna nu för att prova något nytt, säger Per Wennberg.

Per kommer finnas tillgänglig för SKAGEN och Storebrand Asset Management fram till sommaren 2024.

-Per har varit central i att bygga upp SKAGEN i Sverige till vad det är idag. Det har varit ett privilegium att arbeta nära honom genom åren, där hans engagemang för våra kunder och kollegor har varit en sann inspiration för så många av oss. Jag önskar honom allt gott i hans fortsatta karriär framöver, säger Timothy Warrington, ordförande i SKAGEN.

För frågor eller ytterligare kommentarer:

Per Wennberg, 0735–930246, eller via e-post pw@skagenfonder.se

Andras Buöen, Kommunikationsansvarig, +47 94 032 599 eller via e-post andreas.buoen@skagenfondene.no

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up