Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Tim Warrington utnämnd till VD för SKAGEN

Tim Warrington har varit en del av SKAGEN i över 10 år och hans utnämning säkerhetsställer kontinuitet och fortsatt starkt kundfokus. Han har tidigare  haft ansvar för internationell distribution och förmögenhetsförvaltning i Norge innan han i juni 2013 blev utnämnd till vice vd för bolaget.

Odd Arild Grefstad,  SKAGENs styrelseordförande samt koncernchef för Storebrand, kommenterar utnämningen:

”Tim har gedigen erfarenhet från finansbranschen, han har visat på stark ledarskapsförmåga och han borgar för kontinuitet och stabilitet för anställda likväl som för kunder. Vi känner oss trygga med att han har både affärsförmågan och beslutsamheten som behövs för att leda företaget och för att implementera SKAGENs strategi framöver.”

Alexandra Morris fortsätter som investeringsdirketör med ansvar för portföljförvaltnings­teamen, en position hon tillträdde i september 2016.

Jan Erik Saugestad, EVP Asset Management på Storebrand kommenterar:

”Viktiga steg har redan tagits vad gäller att bygga en gemensam operationell plattform för SKAGEN och Storebrand, i att stärka vår distribution samtidigt som vi värnar oberoendet inom bolagets förvaltning och dess förmåga att leverera mervärde åt kunderna. Med Tim som vd och Alexandra Morris som investeringsdirektör, har vi nu ett mycket starkt ledarskap för att säkra stabilitet och utveckling framöver.”

Tim Warrington säger:

”Det är en ära att få bli vd för SKAGEN. SKAGEN är känd som en oberoende fondförvaltare med en konsistent investeringsfilosofi och starkt kundfokus. Tillsammans med mina kollegor på SKAGEN, ser jag fram emot att leda bolaget genom nästa fas i vår utveckling tillsammans med Storebrand. Vårt fokus ligger fortsatt fast vid att leverera bäst riskjusterade avkastning och service till alla våra kunder.”

I tillägg till erfarenheten från hans tio år på SKAGEN, är Tim även styrelseordförande för en förening av ”boutique asset managers” bestående av 17 oberoende fondförvaltare runtom i världen. När Tim började på SKAGEN tog han med sig över 20 års erfarenhet av ledarskap från den Brittiska armén.

 

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up