Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

SKAGEN Kon-Tiki

Cathrine och Fredrik tar över SKAGEN Kon-Tiki efter Knut Harald Nilsson, som har bestämt sig för att lämna SKAGEN för att förvalta sin egen portfölj.

Portföljförvaltare Cathrine Gether har länge varit en del av tillväxtmarknadsfonden SKAGEN Kon-Tikis team, ända sedan hon kom till SKAGEN 2009 från Millennium Capital Partners i London. Hon har 18 års erfarenhet från finansbranschen.

Cathrine kommer nu att arbeta nära Fredrik Bjelland som började i SKAGEN 2017. Han kom då från norska oljefonden (NBIM), där han var portföljförvaltare och chef för Special Mandates i Kina. Han har lång och bred erfarenhet  av aktieförvaltning i såväl tillväxtmarknader som utvecklade marknader.

–      Vi är väldigt glada över att två så skickliga personer kommer att ta över förvaltningen av SKAGEN Kon-Tiki. Kontinuitet och konsistens i fonden kommer att säkras av Cathrine som har varit en del av teamet sedan 2009. Fredrik har också en lång branscherfarenhet  och har redan introducerat flera nya spännande investeringsidéer, säger investeringsdirektör Alexandra Morris.

SKAGEN Focus

Jonas Edholm tar över som huvudförvaltare för den högkoncentrerade aktiefonden SKAGEN Focus efter Filip Weintraub som slutar av personliga skäl.

Jonas hade en central roll tillsammans med Filip när SKAGEN Focus skapades och lanserades 2015. Han har lång erfarenhet som förvaltare och kommer att fortsätta arbeta nära portföljförvaltaren David Harris. Jonas och David har arbetat tillsammans i över tio år och kommer att fortsätta arbeta som ett team. Det kommer med andra ord inte att bli någon förändring i hur fonden förvaltas framöver.

–      Med Jonas och David förblir SKAGEN Focus i mycket kompetenta händer. De har varit med sedan starten och kommer att fortsätta förvalta fonden med kundernas bästa för ögonen.  Jonas har över 15 års erfarenhet av aktiv, värdebaserad stock picking och en bred bakgrund från riskhantering och allokering. Han har också varit huvudförvaltare tidigare, säger Alexandra Morris.

Rustar fonderna för framtiden

–      Vår skyldighet gentemot våra kunder är att säkra den allra bästa kompetensen för att förvalta deras fonder. Därför är vi glada åt att ha två så högmotiverade team med kompletterande färdigheter på plats, som står för både ny talang och kontinuitet. Alla portföljförvaltare är partners i firman och är naturliga efterträdare från SKAGENs mycket erfarna investeringsteam, säger Alexandra Morris.

SKAGEN har påbörjat processen att rekrytera analytiker för att stötta upp SKAGEN Kon-Tiki och SKAGEN Focus. Under tiden kan båda fonderna dra nytta av resurserna som finns inom portföljavdelningen .

–      Vi vill tacka Knut Harald och Filip deras värdefulla bidrag till SKAGEN under manga år och önskar dem all lycka till i framtiden, säger Alexandra Morris.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up