Till innehåll på sidan
Alexandra Morris tar med sig 20 års erfarenhet från finansbranschen i Norge och internationellt till sitt nya jobb som investeringsdirektör i SKAGEN.

Alexandra Morris har varit verksam i finansbranschen i 20 år; som förvaltare, mäklare och investeringsdirektör. Hon kommer till SKAGEN från den norska storbanken DNB Asset Management där hon varit investeringsdirektör sedan augusti 2015.

– SKAGEN är Skandinaviens mest spännande förvaltningsmiljö och för mig är det en fantastisk möjlighet att vara med och vidareutveckla företaget under åren som kommer, säger hon.

Med sin långa erfarenhet är Alexandra Morris ett välkommet tillskott till SKAGENs portföljavdelning. Där ska hon bland annat leda SKAGENs 24 portföljförvaltare som i sin tur har hand om sammanlagt 12 fonder.

– Vi har känt till Alexandra i många år och uppskattar hennes yrkeskunnande och raka sätt. Vi tror att hon kommer att trivas bra och vara en viktig del i att vidareutveckla SKAGEN framöver, säger SKAGEN-grundaren och portföljförvaltaren Kristoffer Stensrud.

Alexandra Morris tar över efter vd Leif Ola Rød, som har varit tllförordnad investeringsdirektör sedan april.

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.