Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Rana Foroohar

den 12 oktober 2023

Rana Foroohar är känd för sitt arbete som kommentator och som biträdande redaktör för den brittiska tidningen Financial Times. Foroohar arbetar även som analytiker för CNN. I båda dessa positioner verkar hon i gränslandet mellan affärsvärlden, ekonomin och såväl nationell som internationell politik. 

Foroohar har författat flera böcker som behandlar liknande ämnen. År 2016 publicerade hon sin första bok med titeln "Makers and Takers: The Rise of Finance and the Fall of American Business." I boken riktar hon en kritisk blick mot den amerikanska ekonomin och utforskar varför stora delar av den amerikanska befolkningen anser att ekonomin främst gynnar en privilegierad elit. Detta är ett perspektiv som finns på båda de politiska sidorna i USA. Boken nominerades till McKinseys Book of the Year 2016 och New York Times anser att den ger en bra förklaring till varför den amerikanska ekonomin "is leaving too many behind." Hon har också författat boken "Homecoming: The Path to Prosperity in a Post-Global World," som tar en kritisk titt på globaliseringen och dess konsekvenser.

Foroohar har en examen i engelsk litteratur från Barnard College i New York. Hon har tidigare arbetat som korrespondent för Newsweek i Europa och Mellanöstern samt för Time magazine. Hon har vunnit Peter Weitz-priset för bästa transatlantiska rapportering och mottagit stipendier vid institutioner som Johns Hopkins University i Washington.

På Nyårskonferensen 2024 talar hon under temat Navigating the new political economy: Risk and reward in a changing world order.

Anmäl dig till Nyårskonferensen här!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up