Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

1 min lästid

Robert Friedland

den 2 november 2021

1993 grundade Robert Friedland det som senare blivit Ivanhoe Mines, med bolag i Australien, Kina och inte minst Demokratiska republiken Kongo (DRC). I Demokratiska republiken Kongo äger Ivanhoe koppargruvan Kamoa-Kakula, som är på god väg att bli den första CO2-neutrala gruvan bland världens största kopparproducenter. Koppar är en central råvara för den gröna omställningen och elektrifieringen av våra samhällen. Ivanhoe Mines har tidvis varit en betydande post i flera av SKAGENs aktiefonder.

Friedland har gjort stora framsteg i att utveckla flera stora mineralfyndigheter och har bidragit till betydande ekonomisk tillväxt på både etablerade och framväxande marknader.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up