Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

1 min lästid

Robert Friedland

den 2 november 2021

1993 grundade Robert Friedland det som senare blivit Ivanhoe Mines, med bolag i Australien, Kina och inte minst Demokratiska republiken Kongo (DRC). I Demokratiska republiken Kongo äger Ivanhoe koppargruvan Kamoa-Kakula, som är på god väg att bli den första CO2-neutrala gruvan bland världens största kopparproducenter. Koppar är en central råvara för den gröna omställningen och elektrifieringen av våra samhällen. Ivanhoe Mines har tidvis varit en betydande post i flera av SKAGENs aktiefonder.

Friedland har gjort stora framsteg i att utveckla flera stora mineralfyndigheter och har bidragit till betydande ekonomisk tillväxt på både etablerade och framväxande marknader.

 

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up