Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Börjar förvalta eget kapital: Efter 14 år lämnar Alexander Stensrud SKAGEN Fonder och förvaltningen av SKAGEN Vekst, för att istället förvalta sitt eget kapital.

Portföljförvaltaren Alexander Stensrud har beslutat att lämna SKAGEN för att förvalta sitt eget kapital. Ansvarig förvaltare för SKAGEN Vekst, Søren Milo Christensen, kommer att fortsätta att förvalta fonden tillsammans med resten av det erfarna investeringsteamet i fonden.

– SKAGEN Vekst är i mycket goda händer hos Søren. Han har varit portföljförvaltare i SKAGEN sedan 2010, och har haft huvudansvaret för fonden sedan 2018. Søren kommer att fortsätta att förvalta och utveckla SKAGEN Vekst med den skicklighet han gjort sedan han tog över ansvaret för förvaltningen av fonden för fyra år sedan, säger investeringsdirektören Alexandra Morris.

– Vi vill tacka Alexander för hans värdefulla bidrag till SKAGEN i nästan 14 år, och önskar honom all lycka till vidare, säger VD Timothy Warrington.

Alexander Stensrud lämnar positionen som portföljförvaltare den 31 mars 2022, men kommer stanna kvar i SKAGEN till slutet av maj för att säkerställa en god övergång för samtliga andelsägarna i fonden. En rekryteringsprocess med mål om att anställa en efterträdare till Alexander har påbörjats.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up