Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Två blonda kvinnor framför ett fönster
HR-direktör Marianne Øvrebø Nordgård och HR-konsult Kamilla Helen Mauseth är glada över placeringen på SHE index och använder det som inspiration för arbetet framöver.

I dagarna korades SKAGEN Fonder till ett av Norges bästa bolag när det gäller balans mellan kvinnliga och manliga medarbetare, mångfald och inkludering samt balans mellan jobb och fritid. Med 87 av 100 möjliga poäng hamnade SKAGEN på plats 12, endast en poäng från en topp-tio-placering. Över 120 organisationer deltog i undersökningen. 

- Vi är både stolta och glada för att vårt långsiktiga arbete får bekräftelse. selvfølgelig både stolte og glade for at vårt langsiktige arbeid blir anerkjent. Rankingen är ett tydligt tecken på att vi är på rätt spår. I SKAGEN einriktar i oss på att ha en god balans mellan kön, kulturer och olika komptenser, för att kunna vara en relevant och spännande arbetsplats och inte minst kunna täcka kundernas behov. Vi anser att jämställdhet och mångfald är en förutsättning för att få nöjda kunder. Vi ska spegla samhället och våra kunder, säger Marianne Øvrebø Nordgård.

Det är fjärde gången som "SHE index powered by EY" publiceras. Tanken bakom indexet är att hitta ett sätt att dokumentera hur pass jämställda företag faktiskt är, och hur man kan arbeta för att förbättra de delar som behöver vara på plats för att nå framgång. Indexet mäter:

·         Faktisk könsbalans (styrelse, ledning, chefer, alla medarbetare)

·         Policies och mål

·         Aktiviteter

·         Skillnader i lön mellan män och kvinnor 

·         Utveckling och rekrytering av medarbetare

·         Mångfald och ingludering generellt

 

Ledningens arbete för att främja bättre balans och mångfald samt rapportering till styrelksen är viktiga faktorer i indexet.

- Vi vet att organisationer med jämställdhet och mångfald har högre avkasting och bättre ekonomi. Därför har SKAGEN önskat att fokusera på detta, och sett på hur vi kan förbättra skevheter. Vi har tagit flera grepp det senaste året, och detta reflekteras i det höga betyg vi fått av SHE index. Vårt mål är självklart att komma ännu högre nästa gång, och vi kommer att arbeta systematiskt med detta frmöver, säger Nordgård.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up