Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

bild av en man
Sondre Solvoll Bakketun har tidigare varit analytiker och ställföreträdande förvaltare. I september tar han över globala obligationsfonden SKAGEN Tellus.

Sondre Solvoll Bakketun tar över som förvaltare av SKAGENs räntefonder SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning (den senare marknadsförs i Norge) efter Jane Tvedt, som har bestämt sig för att lämna SKAGEN.

Sondre började arbeta i portföljavdelningen 2015. Han var en del av teamet bakom SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning under åren 2016-2017, och har varit ställföreträdande förvaltare av de två fonderna sedan januari 2020. Han har också varit analytiker och del av teamet som förvaltar SKAGENs penningmarknadsfond.

Sondre kommer även fortsättningsvis att samarbeta med räntefondförvaltarna i Storebrand Asset Management och kunna dra nytta av deras expertis inom makroanalys och räntor.

- SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning är i mycket kapabla händer hos Sondre, som har varit medlem av portföljavdelningen och -teamet sedan 2015. Han har bred erfarenhet från våra räntefonder och kommer att fortsätta att förvalta fonderna med kundernas bästa för ögonen. Vi tackar Jane för hennes värdefulla arbete i SKAGEN i många år och önskar henne allt gott för framtiden, säger investeringsdirektör Alexandra Morris.

Det finns i dagsläget inga planer på att nyanställa. Portföljavdelningen har en stark pool med olika kompetenser som samarbetar tvärsöver de olika teamen. Förvaltarna kommer att fortsätta samarbeta och dra nytta av dessa resurser.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up