Till innehåll på sidan
Placera i fonder chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right
bild av en man
Sondre Solvoll Bakketun har tidigare varit analytiker och ställföreträdande förvaltare. I september tar han över globala obligationsfonden SKAGEN Tellus.

Sondre Solvoll Bakketun tar över som förvaltare av SKAGENs räntefonder SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning (den senare marknadsförs i Norge) efter Jane Tvedt, som har bestämt sig för att lämna SKAGEN.

Sondre började arbeta i portföljavdelningen 2015. Han var en del av teamet bakom SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning under åren 2016-2017, och har varit ställföreträdande förvaltare av de två fonderna sedan januari 2020. Han har också varit analytiker och del av teamet som förvaltar SKAGENs penningmarknadsfond.

Sondre kommer även fortsättningsvis att samarbeta med räntefondförvaltarna i Storebrand Asset Management och kunna dra nytta av deras expertis inom makroanalys och räntor.

- SKAGEN Tellus och SKAGEN Avkastning är i mycket kapabla händer hos Sondre, som har varit medlem av portföljavdelningen och -teamet sedan 2015. Han har bred erfarenhet från våra räntefonder och kommer att fortsätta att förvalta fonderna med kundernas bästa för ögonen. Vi tackar Jane för hennes värdefulla arbete i SKAGEN i många år och önskar henne allt gott för framtiden, säger investeringsdirektör Alexandra Morris.

Det finns i dagsläget inga planer på att nyanställa. Portföljavdelningen har en stark pool med olika kompetenser som samarbetar tvärsöver de olika teamen. Förvaltarna kommer att fortsätta samarbeta och dra nytta av dessa resurser.

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar
Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy på vår hemsida.