Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Øyvind G. Schanke tillträdde som vd för SKAGEN den 1 februari 2017. Han kom då närmast från Norges Bank Investment Management (NBIM), mer känd som Oljefonden, där han var Chief Investment Officer för Asset Strategies. På SKAGEN har Øyvind Schanke bland annat spelat en viktig roll i processen som ledde till att bolaget förvärvades av Storebrand i oktober 2017.

– Styrelsen vill tacka Øyvind för hans insatser och önskar honom lycka till framöver. Tim Warrington har arbetat i SKAGEN under mer än tio år och är det naturliga valet som tillförordnad vd. Vi har påbörjat arbetet med att hitta en efterträdare och hoppas kunna meddela resultatet inom kort. Bytet kommer inte att medföra några förändringar av ansvaret för förvaltningen, som fortsatt kommer att ledas av investeringsdirektör Alexandra Morris, säger Odd Arild Grefstad, SKAGENs styrelseordförande och vd för Storebrand.

– Jag utsågs till vd med uppdraget att utveckla SKAGENs långsiktiga strategi, under en fas då bolagets ägarstruktur var i förändring. När nu Storebrand har kommit in som långsiktig ägare, har styrelsen och jag kommit överens om att det är ett bra läge att byta ledning. Det har varit en spännande och lärorik tid, och jag vill ta detta tillfälle i akt att tacka alla mina kolleger i SKAGEN för ett utmärkt samarbete. Jag vill också önska SKAGEN och Storebrand lycka till på den fortsatta resan för att bygga en ledande position inom spar- och pensionsmarknaden, säger Øyvind Schanke.

– Vi har tagit viktiga steg för att bygga en gemensam operationell plattform och stärka fonddistributionen. Samtidigt är det viktigt att värna SKAGENs oberoende och förmåga att generera värde för sina kunder. Återkopplingen vi fått från kunder den senaste tiden har varit väldigt positiv och jag vill tacka Øyvind för hans arbete i denna process, och hälsa Tim välkommen som tillförordnad vd, säger Jan Erik Saugestad, EVP Asset Management på Storebrand.

Tim Warrington har arbetat i SKAGEN över tio år och hans utnämning till vice vd säkrar kontinuitet och kundfokus. Tim har tidigare varit ansvarig för internationell distribution samt försäljning i hemmamarknaderna. I juni 2013 utsågs han till vice vd.

För mer information, kontakta:

Anna Marcus, kommunikationsansvarig, tel 0733 644 717

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up