Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Søren, som i dag är förvaltare i aktiefonden SKAGEN Global, började i SKAGEN 2010. Han har 18 års erfarenhet från fondbranschen, och kommer nu att arbeta tillsammans med Alexander Stensrud i vår global-nordiska aktiefond SKAGEN Vekst.

Øyvind Fjell lämnar SKAGEN för att anta nya utmaningar, och går till banken DNB i Oslo.

- Efter åtta år med viktiga bidrag till SKAGEN Global tycker vi att Søren är en perfekt kandidat för att överta ledarskapet i SKAGEN Vekst. Alla portföljteam arbetar nära varandra och det finns redan ett gott samarbete och en bra dynamik mellan Søren och Alexander, säger investeringsdirektör Alexandra Morris.

- Vi är självklart ledsna över att mista en så bra förvaltare som Øyvind Fjell, och vi önskar honom all lycka till i framtiden, säger hon.

Knut Gezelius och Chris Tommy Simonsen kommer att fortsätta att förvalta SKAGEN Global. Fonden har en ganska koncentrerad portfölj med endast cirka 45 bolag, och det finns inga planer på att ersätta Søren i teamet. SKAGENs portföljavdelning består av en stark grupp förvaltare som arbetar tillsammans över teamgränserna, och SKAGEN Globals kunder kommer även framöver att dra nytta av det samarbetet.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up