Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

2 min lästid

Marknadsuppdatering 26 mars: en hyfsad börsdag

Status för SKAGENs fonder

Svängningarna på världens börser är inte bara ett bekynner - den rådande volatiliteten fortsätter också att skapa möjligheter. Som en aktiv investerare med breda mandat, kan vi identifiera starka bolag som för närvarande handlas till stora rabatter.

Marknadsuppdatering

 • Under gårdagen steg S&P 500 och Dow Jones med 1,1 procent respektive 2,3 procent. Nasdaq var ner 0,5 procent.
 • Stockholmsbörsen reagerade positivt på regeringens krispaket för små- och medelstora företag. Dte breda OMXSPI-indexet stängde 4,3 procent upp medan storbolagsindex OMXS30 steg 4,5 procent .
 • Senaten i USA antog natten till torsdagen ett 2 000 miljarder dollar stort coronapaket (som motsvarar ca 9,5 procent av USA:s BNP).

  De viktigaste åtgärderna är:

 • 377 miljarder dollar (1,8 procent av BNP) till ett program som ska ge drabbade småföretag lån som de inte behöver återbetala - om de används till att betala löner eller andra nödvändigheter.
 • 500 miljarder dollar (2,4 procent av BNP) till lån och lånegarantier, därav 454 miljarder som kan användas som säkerhet för krediter
 • 250 miljarder dollar (1,2% procent av BNP) i kontantstöd till individer (1200 dollar per vuxen, 500 dollar per barn).
 • Cirka 250 miljarder dollar (1,2 procent av BNP) i utökad arbetslöshetsförsäkring.
 • 150 miljarder dollar (0,7 procent av BNP) i stöd till delstater för att dämpa effekten av Covid-19 på lokala budgetar
 • 340 miljarder dollar (1,6 procent av BNP) för offentliga utgifter, varav 130 miljarder i direktstöd till sjukhus och hälsovård.
 • Den norska kronan fortsatte att stärkas igår, bland annat efter stödköp av Norges Bank.
 • Marknaden håller nu andan i väntan på arbetsmarknadssiffror från USA i eftermiddag. Dessa kan ge insikter i effekterna av stödåtgärder och coronaviruset påverkan på arbetsmarknaden.

Kontakta oss

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om sparande eller dina fonder. Vi nås som vanligt, på telefon och e-post!

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning beror bland annat på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie-, valuta-, och räntemarknaderna. Även konjunkturen, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. På grund av fondernas sammansättning och fondbolagets förvaltningsmetoder, kan fonder med riskklass 6-7 både minska och öka kraftigt i värde. Fonderna är denominerade i NOK. Avkastningen kan öka eller minska på grund av valutakursförändringar. Innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up