Till innehåll på sidan
Placera i fonder chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right
2 min lästid

Marknadsuppdatering 2 april: Hopp om oljeavtal

2. april 2020
  • Oljeprisen har stigit cirka 12% efter förnyat hopp om ett avtal mellan de stora oljeproducenterna, med Saudiarabien och Ryssland i spetsen. President Trump har bekräftat att han talat med de båda ländernas ledare och förväntar sif ett avtala om produktionsminskning inom loppet av ett par dagar. Kinas plan om att öka sin aoljereserver har också bidragit till ett högre oljepris. 
  • Igår föll både S&P 500 och Dow Jones med 4,4% efter Trumps dystra virusuttalande om att ahn förväntar sig en tuff tid framöver.
  • Stockholmsbörsen var ner igår (ca 3,5%), i likhet med de flesta Europabörserna.
  • I går eftermiddag kom industri-PMI och ISM-indexet från USA. TSiffrorna var något bättre än förväntat, men både ligger strax under 50. Nya ordrar och nya exprotordrar hamnade också under 50-strecket men nivåerna är betydligt bättre än under finanskrisen.
  • PMI-siffrorna från de så kallade BRIC-länderna föll också, men Indien ligger överraskande över 50. Siffrorna kommer troligen att falla i april på grund av den massiva nedstängningen från mitten av mars.

Status för SKAGENs fonder

Inga större förändringar jämfört med igår.


PS: Som långsiktiga investerare har vi erfarenhet av både ned- och uppgångar vid flera tidigare omgångar. Hör gärna av dig om du har frågor om marknadsläget eller ditt fondsparande!

keyboard_arrow_up

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.