Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

SKAGEN Global 

Fondens bästa bidragsgivare absolut sett var Microsoft, Capgemini och Intercontinental Exchange (ICE).

Fyra nya positioner togs under kvartalet: Moody's, Mastercard, Tyson Foods och UPM-Kymmene.

Läs mer i kvartalsrapporten för SKAGEN Global (pdf, på eng)

 

SKAGEN Kon-Tiki

Jordbruksutrustningsproducenten Mahindra & Mahindra, som har varit med i portföljen i många år, var en stark bidragsgivare. Bolaget har gynnats av  den indiska landsbygden återhämtning. 
Ericsson-aktien stärktes efter en rapport som visade positiva utsikter för telekomgigantens återhämtningspan och effektiviseringsprogram. Brasiliens näst största köttproducent Marfrig utvecklades också starkt efter försäljningen av Keystone, deras dotterbolag inom matservice.

Läs mer i kvartalsrapporten för SKAGEN Kon-Tiki (pdf, på eng)

 

SKAGEN m2

Fastighetsfonden SKAGEN m2:s bästa bidragsgivare var svenska D Carnegie och Catena. D Carnegie har fortsatt köpa hyresfastigheter i Stockholmsområdet, och såg aktiekursen stiga efter ett budkrig om ett av bolagets konkurrenter.

Läs mer i kvartalsrapporten för SKAGEN m2 (pdf, på eng)

 

SKAGEN Focus

Den koncentrerade globalfonden SKAGEN Focus hade en mycket positiv utveckling under kvartalets första hälft. Därefter tappade fonden sitt försprång, men passade på att köpa in sig i fem nya bolag under oron.

De bästa bidragsgivarna var den koreanske cementproducenterna Hanil ochAsia Cement. Den politiska oron i Italien var dåliga nyheter för både Telecom Italia ochUnicredit, som båda hamnade på listan över fondens sämsta bidragsgivare.

Läs mer i kvartalsrapporten för SKAGEN Focus (pdf, på eng)

SKAGEN Vekst

Den nordisk-globala aktiefonden SKAGEN Vekst släpade något efter jämförelseindex under kvartalet efter sämre avkastning från bolag som väntas påverkas negativt av ett handelskrig. På den positiva sidan fanns nykomlingen i portföljen Royal Dutch Shell och Lundin Petroleum.

Läs mer i kvartalsrapporten för SKAGEN Vekst (pdf, på eng)

SKAGEN Insight

Aktivistfonden SKAGEN Insight påverkades såsom många andra investerare av oron under kvartalet.

Ericsson och Hudsons Bay var två av fondens bästa bidragsgivare. Hudsons Bay är ett nytt innehav i portföljen, men är ett av världens äldsta börnoterade bolag där aktieägarna nu pressar på för att få till stånd förändringar som väntas utlösa dolda värden.

Läs mer i kvartalsrapporten för SKAGEN Insight (pdf, på eng)

 

Läs också: Handelskrig skapar möjligheter

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up