Till innehåll på sidan
Fonder chevron_right
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Lär dig mer chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Innehållet på den här sidan är marknadsföring

Resultatet före skatt uppgick till 218 miljoner norska kronor, mot 202 miljoner 2014. Årsresultatet efter skatt uppgick till 156 miljoner kronor mot 150 miljoner året innan.

Förvaltningskapitalet var vid utgången av året 99 miljarder kronor. Över hälften av kapitalet kom från kunder utanför Norge, varav cirka 28 procent kom från kunder i Sverige. Det var nettoinlösningar på 29,6 totalt miljarder i fonderna under 2015.

– Vår ambition är att leverera långsiktig avkastning som är bättre än fondernas jämförelseindex. Av våra aktiefonder klarade bara SKAGEN Global av detta under 2015. Det är vi självklart inte nöjda med. För att förbättra avkastningen i fonderna har vi reducerat antalet investeringar och koncentrerat portföljerna. Nu väntar vi tålmodigt på att katalysatorerna för omvärdering ska infrias i de bolag vi handplockat. Vi menar att grunden är lagd för att skapa mervärden för våra kunder framgent, säger Leif Ola Rød, vd för SKAGEN Fonder.

Mer om SKAGEN AS årsresultat på vår norska webbplats

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, som bland annat beror på marknadens utveckling, förvaltarnas skicklighet, fondernas riskprofil och förvaltningsarvoden. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar och valutakursförändringar. Det finns risker förknippade med investeringar i fonderna på grund av rörelser på aktie- och räntemarknaderna. Även konjunktur-, bransch- och bolagsspecifika förhållanden kan påverka avkastningen. Fonderna är denominerade i NOK och innan du investerar uppmanas du att läsa faktablad och fondprospekt. SKAGEN AS förvaltar fonderna enligt ett avtal med Storebrand Asset Management. En översikt över kostnader i fonderna finns på www.skagenfonder.se/kostnader.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up