Till innehåll på sidan
Investera chevron_right
Om oss chevron_right
Nyheter chevron_right
Kontakta oss chevron_right

Våra kunders och anställdas förtroende för oss som fondbolag är helt avgörande för vår verksamhet.

Sedan vi grundades har vi därför inriktat oss på att vara ett socialt ansvarsfullt bolag. Med start hösten 2019 har vi höjt ribban, och accelererar nu övergången till att bli ett mer hållbart fondbolag, främja mångfald och jämställdhet och minska vårt klimatavtryck.

Vägledande och styrande för detta arbete är principerna i FN:s Global Compact inom områdena mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption samt FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling. Vi har valt att inrikta oss på tre av dessa: Jämställdhet, Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt samt Bekämpa klimatförändringarna.

Läs mer om hur vi arbetar här nedanför!

Vi följer FN:s globala ramverk för hållbart företagande.

Under detta mål inkluderar vi mångfald av alla slag.

Vårt ansvar som arbetsgivare och köpare av varor/tjänster.

Vårt bidrag till att bekämpa klimatförändringarna.

Som fondbolag gör vi allra störst skillnad genom våra fonder.

Hållbarhet är integrerat i den grundliga bolagsanalys som är kärnan i vår aktiva förvaltning. Vi har en koncerngemensam policy, exkluderar vissa sektorer och produkter och är synnerligen aktiva och engagerade ägare.

Läs mer om hållbarhet i SKAGENs fonder
Skagenmålning av Hardanger.
Holger Drachmann, Sørfjord. Hardanger, 1886. Bilden är manipulerad och tillhör Skagens Konstmuseer.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Framtida avkastning kommer bland annat att bero på marknadens utveckling, förvaltarens skicklighet, fondens risk samt förvaltningsavgifter. Avkastningen kan bli negativ till följd av kursnedgångar. Faktablad och informationsbroschyrer (prospekt) för alla SKAGENs fonder finns på varje respektive fonds sida.

Prenumerera och få senaste nytt, analyser och inbjudningar

Genom att registrera dig accepterar du att SKAGEN registrerar din e-postadress för detta ändamål. Du kan när som helst säga upp prenumerationen via länken i mailen du mottar. Läs mer om SKAGENs Personuppgiftspolicy här.

keyboard_arrow_up